1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen vihreä valtuustoryhmä haluaa kaupunkiin turvapaikanhakija- tai pakolaistaustaisille tarkoitetun taiteilijaresidenssin

Vihreä valtuustoryhmä kerää aloitteelleen allekirjoituksia myös muista ryhmistä.

Rovaniemi
Rovaniemi ilmasta.
Vihreät katsoo, että Rovaniemen oma turvapaikka-taiteilijaresidenssi tukisi monipuolisesti kaupungin mainetta kansainvälisenä ja avoimena arktisen taiteen ja designin keskuksena.Visit Rovaniemi

Rovaniemen vihreä valtuustoryhmä jättää tulevan maanantain kokouksessa valtuustoaloitteen selvityksestä turvapaikanhakija- tai pakolaistaustaisille tarkoitetun taiteilijaresidenssin perustamisesta Rovaniemelle.

– L’Atelier des Artistes en Exil on Pariisissa toimiva taiteilijaresidenssi, joka tarjoaa palveluita ja työtiloja taiteilijoille, jotka ovat joutuneet pakenemaan sotaa, köyhyyttä tai sortoa. Esitämme, että Rovaniemelle perustettaisiin vastaava residenssi yhteistyössä esimerkiksi eri ministeriöiden, Lapin taiteilijaseuran sekä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa, valtuustoryhmän puheenjohtaja Miikka Keränen kertoo tiedotteessa.

Keräsen mukaan ateljee toimii Pariisissa julkisin varoin ja sen parissa toimii paljon vapaaehtoisia. Vihreät katsoo, että Rovaniemen oma turvapaikka-taiteilijaresidenssi tukisi monipuolisesti kaupungin mainetta kansainvälisenä ja avoimena arktisen taiteen ja designin keskuksena.

– Se olisi myös merkittävä tapa kantaa sosiaalista vastuuta vainoa pakenevista ihmisistä, Keränen summaa.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston vihreään valtuustoryhmään kuuluvat Miikka Keränen, Sari Hänninen ja Anna Suomalainen. Vihreä valtuustoryhmä kerää aloitteelleen allekirjoituksia myös muista ryhmistä.

Lue seuraavaksi