Hyppää sisältöön

Mestiksen pelit jatkuvat pitkän tauon jälkeen Keuruulla – päävalmentaja Westerlund: "En muista milloin olisin näin innoissani ollut helmikuisesta runkosarjapelistä"

Mestiksen runkosarja on määrä pelata loppuun reilussa kuukaudessa.

Keupa HT:n hyökkääjä Niklas Lehikoinen odottaa malttamattomana pelien jatkumista. Kuva: Isto Janhunen / Yle

Tampereen KOOVEE ja Heinolan Peliitat käynnisivät torstain kauden kauden koronatauon jälkeen Tampereella (2-3).

Keuruun jäähallissa kiekko putoaa jäähän kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen perjantaina, kun Kajaanin Hokki saapuu KeuPa HT:n vieraaksi.

– Todella hyvät fiilikset on. Pelaamisen takiahan tätä tehdään. Kiva päästä näkemään jätkiä taas kopissa ja päästä arkirytmiin kiinni, niin se on loistava homma, sanoo KeuPan hyökkääjä Niklas Lehikoinen.

Edellisen kerran KeuPa HT on pelannut marraskuussa.

– Vähän samanlainen fiilis tässä on kuin elokuussa oli. En muista milloin olisin näin innoissani ollut helmikuisesta runkosarjapelistä, naurahtaa KeuPa HT:n päävalmentaja Tomas Westerlund.

KeuPa HT juhli Mestiksen mestaruutta keväällä 2018. Kuva: Isto Janhunen /Yle

SaPKo Savonlinnasta ja rovaniemeläinen RoKi tekivät omat ratkaisunsa ja jättävät loppukauden pelaamatta. Keuruullakin jouduttiin laskemaan onko sarjan jatkaminen kannattavaa.

– Koko ajan se on ollut sellaista skenaariotyötä ja reagointia, että selvitään. Vaikea sanoa oliko kauden päättyminen Keuruulla lähellä vai kaukana, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä, toteaa KeuPan HT:n toimitusjohtaja Juuso Mörsky.

– Kyllä me ollaan tehty todella tarkkoja laskelmia, ja varauduttu koko ajan. Ollaan tehty paljon tunteja ja laskettu, että pystytään tämä kausi pelaamaan pelillisesti hyvin ja ennen kaikkea pitää talous kunnossa ja valmistautua myös ensi kauteen, jatkaa Mörsky.

Ennen sarjan jäämistä tauolla KeuPa pääsi hyvään liitoon. Edellisesti kymmenestä ottelustaan KeuPa on hävinnyt ainoastaan kaksi ja nekin jatkoajalla, mutta niistä on aikaa. Kuntopuntarista on turha tehdä kovin tarkkoja tulkintoja.

– Nyt tulee uusia vastustajiakin. Mentiin alkusarja noissa lohkoissa ja pelattiin samoja naamoja vastaan. Ihan mukava päästä näkemään muitakin joukkueita ja jännä nähdä millaiset kokoonpanot siellä on jokaisella, kun on kaikki pelaajat löytänyt pelipaikan, puntaroi KeuPan valmentaja Tomas Westerlund.

KeuPan kokoonpanonkin on tullut tauon aikana muutoksia. SaPKosta siirtyneet puolustaja Aleksi Ek jamaalivahti Juho Ahopelto sekä RoKista tullut hyökkääjä Miro Lehtimäki pelaavat loppukauden Keuruulla.

KeuPa HT:n päävalmentaja Tomas Westerlund. Kuva: Isto Janhunen /Yle

Pelien ja tulojen lopahdettua joulukuussa olivat KeuPan pelaajat tammikuun ajan lomautettuina. Harjoittelematta joukkue ei kuitenkaan lomautusaikaa ollut, vaan halukkaille järjestettiin mahdollisuus päästä jäälle.

– Onhan sitä tässä kunnossa tullut pysyttyä. Kovaa treeniä siinä on tauollakin omatoimisesti vedetty ja täälläkin oltu vähän jäällä vähän pienemmällä porukalla aina silloin tällöin. Kyllä jätkät on kunnosa. Siitä lähdetään, että pisteistä heti pelataan viikonloppuna, niin täytyy olla heti valmiina, sanoo Niklas Lehikoinen.

– Enemmän tässä on keskitytty vanhoja muisteltu kuin mitään uusia kikkoja keksitty. Varmaan alkuun taas muistellaan millaista se pelaaminen on, mutta varmasti virtaa on, toteaa päävalmentaja Westerlund.

Mestiksen runkosarjan viimeinen kierros on määrä pelata 20. maaliskuuta. Kuusi parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin ja sijoille 7-10 sijoittuneet pelaavat niin sanotun Villi kortti -kierroksen, paras kolmesta kolmesta systeemillä. Puolivälieristä eteenpäin ottelumäärä päätetään myöhemmin.

.
.