1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Raahessa odotetaan koronarokotteita yli 70-vuotiaille – nuoremmat riskiryhmäläiset pääsevät ensin rokotuksiin jo maanantaina

Yli 80-vuotiaiden rokotukset pystytään aloittamaan tiistaina, mutta uusia aikoja ei voida antaa ennen lisärokotteita.

koronarokote
Biontechin koronarokotepulloja pöydällä.
Raahessa joukkorokotukset aloitetaan poikkeuksellisesti nuoremmista riskiryhmäläisistä.Juha-Petri Koponen / Yle

Raahessa aloitetaan ensi viikolla kotona asuvien riskiryhmäläisten koronarokotuksia. Ajanvaraus rokotuksiin alkoi torstaina, ja alkuviikon tarjolla olleet ajat varattiin muutamassa tunnissa.

Poikkeuksellisesti Raahessa rokotetaan maanantaina aluksi alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä, koska iäkkäämmille tarkoitettuja rokotteita ei ole riittävästi käytössä.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset pystytään kuitenkin aloittamaan Raahessa tiistaina, mutta uusia rokotusaikoja ei pystytä iäkkäämmille antamaan ennen kuin heille saadaan lisää rokotteita.

Esimerkiksi tänään perjantaina rokotusaikoja annetaan vain alle 70-vuotiaille riskiryhmään kuuluville. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä avaa rokotuksia varten neuvontapuhelimen maanantaina.

Oulussa rokotuksia päästään jatkamaan ensi viikolla kolmella rokotevalmisteella, kun myös Astra Zenecan rokotetta on saatu Ouluun. Sitä käytetään hoivakotien henkilöstön rokotuksiin.

Ensi viikolla Oulussa päästään rokottamaan myös kotona asuvia ikäihmisiä, ja myös muualla Pohjois-Pohjanmaalla ollaan aloittamassa kotona asuvien riskiryhmäläisten rokotuksia.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi