1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terrorismi

Tanskan tiedustelupalvelu terrorismitutkinnastaan: Epäillyillä oli pommitarvikkeita, pumppuhaulikkoja, metsästyskivääri ja Isisin lippu

Kaikkiaan 13 ihmistä on pidätetty epäiltynä terrorismiteon valmistelusta Tanskassa ja yksi on pidätetty Saksassa.

terrorismi
Isisin lippu
Terroristijärjestö Isisin lippu Irakissa 25. kesäkuuta 2014.Mohammed Al-Mosuli / EPA

Poliisi on tehnyt huolestuttavia löytöjä, kertoi Tanskan poliisin tiedustelupalvelu lehdistötilaisuudessa tänään perjantaina. Pommin valmistukseen tarvittavien kemikaalien ja muiden materiaalien lisäksi poliisi on löytänyt epäiltyjen hallusta useita aseita.

– Valitettavasti tämä vahvistaa, että meihin kohdistuu vakava terroristinen uhka, operatiivinen päällikkö Flemming Drejer totesi lyhyessä alustuksessaan.

Epäiltyjen hallussa on ollut pumppuhaulikkoja ja kiikarilla varustettu metsästyskivääri. Lisäksi heidän hallussaan on ollut Isisin lippu.

– He ovat voineet ottaa vaikutteita militantista islamismista, Flemming Drejer totesi.

Poliisilla ei ole varmuutta siitä, suunnittelivatko epäillyt terroristit iskua Tanskaan vai Saksaan.

Pidätetyistä viisi on naisia

Tanskan poliisin tiedustelupalvelu kertoi eilen torstaina, että 13 henkilöä oli pidätetty Sjællandin saarella epäiltynä osallisuudesta terroritekojen suunnitteluun. Heistä kahdeksan on miehiä ja viisi naisia.

Lisäksi yksi epäilty on pidätetty Saksassa, ja Tanskan poliisi on tehnyt läheistä yhteistyötä Saksan poliisin kanssa.

Ensimmäiset seitsemän pidätettiin sunnuntaina, ja kaikki kielsivät syyllisyytensä. Kuusi lisää pidätettiin myöhään torstai-iltana.

Kolme epäillyistä on veljeksiä. Heistä kaksi on pidätetty Tanskassa ja yksi lisäksi Saksassa. Poliisi otti epäillyt kiinni viime viikonloppuna.

Lue lisää:

Tanskan poliisi pidätti useita epäiltynä osallisuudesta terroriteon suunnitteluun

Lue seuraavaksi