1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Jyväskylässä lasten harrastukset, museot ja kirjastot avataan jälleen: "Koronatilanne rauhoittumassa"

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä muistuttaa, että tilanne voi muuttua nopeasti jälleen huonompaan suuntaan.

koronavirus
Nuoret pelaavat salibandya.
Lasten liikuntaharrastukset kaupungin tiloissa voidaan jälleen aloittaa ensi viikolla. Yle

Perjantaina aamupäivällä kokoontunut Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on todennut koronatilanteen rauhoittuneen siinä määrin, että alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastukset kaupungin tiloissa voidaan avata tulevana maanantaina kahden viikon tauon jälkeen.

Myös kaupungin kirjastot ja museot avataan jälleen koronaohjeet huomioiden.

Kirjasto, museot ja alaikäisten liikuntaharrastukset kaupungin tiloissa ovat olleet tauolla helmikuun alusta sen jälkeen, kun kaupunki totesi olevansa koronaepidemiassa leviämisvaiheessa, eli kolmiportaisella asteikolla huonoimmassa tilanteessa.

Kaupungin kirjastoissa palvellaan kuitenkin helmikuussa rajoitetuin palveluin. Varausten nouto, palautus, uutuusaineiston lainaus rajatusta kokoelmasta sekä asiakaskoneiden lyhytaikainen käyttö palvelevat kirjastojen aukioloaikoina.

Kokoelma- ja oleskelutilat ovat suljettuina helmikuun ajan. Kirjastoautot eivät liikennöi helmikuussa eivätkä omatoimikirjastot palvele kirjastojen normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastusten avaamisen lisäksi kaupunki keventää myös oppilaitoksille antamaansa laajaa etäopetussuositusta siten, että lähiopetus voidaan jälleen mahdollistaa kriittisillä aloilla sekä portaittain myös lukioissa.

Rajoitusten lieventämisestä huolimatta pandemia ei missään nimessä ole ohi ja tilanne voi muuttua nopeasti huonommaksi, johtoryhmä huomauttaa.

Lue seuraavaksi