Radio Suomen Lahden ja Hämeenlinnan aamulähetykset yhdistyvät – kokeilu alkaa tänään

Maakunnallisia uutisia tehdään ja lähetetään tuttuun tapaan.

Radio Suomen aamulähetysten kokeilu alkoi Hämeessä
Radio Suomen aamulähetysten kokeilu alkoi Hämeessä

Yle Radio Suomi on aloittanut alueellisten aamulähetysten kokeilun Hämeessä. Yle Hämeenlinnan ja Yle Lahden taajuuksilla kuultavaa, yhteistä alueellista aamulähetystä juontaa maanantaista alkaen Taavi Salmivaara. Samanlainen kokeilu on alkanut myös Pohjois-Suomessa, jossa yhteistä aamulähetystä tekevät Yle Kajaani ja Yle Oulu.

Kokeilun tavoitteena on saada lisää toimittajia liikkelle ihmisten pariin tekemään uutisia paikallisista aiheista. Kun tekijöinä on kaksi toimitusta, on tuloksena laadukkaampi lähetys ja vaikuttavampi journalismi.

– Nyt on jo jonkin aikaa tehty alueellista iltapäivälähetystä ja niistä on hyviä kokemuksia. On löydetty uusia tapoja saada lisää mielenkiintoisia aiheita lähetyksiin ja uusia tapoja yhdistää voimia, sanoo Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Muutos ei koske uutisia, maakunnalliset uutiset kuullaan entiseen malliin läpi päivän. Puolivuotisen kokeilun perusteella tehdään päätöksiä jatkosta ja aamulähetysten kehittämisestä koko maassa.

Samuli Aaltonen ja Elina Rantalainen lähetysvuorossa Lahden radiostudiossa. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Maakunnallinen palvelu vahvistuu

Yle on lisännyt maakunnallista ja alueellista palveluaan jatkuvasti. Yle Areenassa on aloitettu suorat lähetykset paikallisista uutistapahtumista ja Lähellä-palvelu tuo oman paikkakunnan pikku-uutisetkin suoraan älypuhelimen näytölle. Seuraavaksi lanseerataan täysin uusi palvelu alueellisille aiheille ja uutisille Areenassa. Kataja-Rahkon mukaan aamulähetysten yhdistäminen ei vähennä maakunnallista journalismia.

Ylen alueiden päällikkö iloitsee radion suosiosta ja siitä, että audioiden kuuntelu Yle Areenasta on kasvussa.

– Radiolla menee nyt hyvin, kuuntelijoita on Ylelläkin entistä enemmän. Korona-aika on varmasti vaikuttanut siihen, että radionkuuntelu on kasvussa. Nuorten radionkuuntelu sen sijaan ei ole erityisessä kasvussa. Nuorille kelpaavat erityisen hyvin verkossa tarjolla olevat audiosisällöt. Audio onkin yksi asia, jota ryhdymme kevään aikana kehittämään, jotta myös nuorempi yleisö löytää alueelliset sisällöt, selittää Kataja-Rahko.

Voit kuunnella Yle Radio Suomen alueellista aamu- ja iltapäivälähetystä Hämeessä myös Areenan kautta:

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun)!