1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Helsingin keskustan rakennustyömaalla poikkeuksellisen paljon koronavirustartuntoja

Helsingin yliopiston peruskorjaustyömaalla on todettu koronatartunta 42 työntekijällä.

koronavirus
Kuvassa on rakennustyömaa Helsingissä elokuussa 2020.
Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjaustyömaalla koronavirus on päässyt leviämään poikkeuksellisen laajalle. Kuvituskuvassa on rakennustyömaa Helsingissä elokuussa 2020.Silja Viitala / Yle

Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjaustyömaalla on todettu poikkeuksellisen paljon koronavirustartuntoja.

Koko työmaa jouduttiin panemaan kiinni viime viikon keskiviikkona viiden päivän ajaksi useiden tartuntojen vuoksi. Kaikki noin 120 työntekijää testattiin ja näyte oli positiivinen 42 ihmisellä. Tämän viikon alusta lähtien työmaalla on ollut paikalla vain noin puolet normaalista työntekijämäärästä.

Rakennusyhtiö YIT:n projektijohtaja Elisabet Örlund kertoo, etteivät työntekijät ole matkustaneet ollenkaan esimerkiksi Suomen ja Viron välillä viime aikoina.

– Kyllä tämä varmasti poikkeuksellista on. Meidänkin työmaallamme on tähän asti ollut yksittäisiä tautitapauksia muutama. Mitään tällaista keskittymää ei ole havaittu aikaisemmin, luonnehtii Örlund yllättävän nopeasti muuttunutta tilannetta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

YIT on mukana allianssissa, joka perusparantaa yliopiston vanhaa päärakennusta. Helsingin yliopiston päärakennuksen perusparannus valittiin Vuoden Työmaaksi 2020.

Lue seuraavaksi