1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hattula

Hattulan hiihtolatuja on ylistetty tänä talvena somessa: Jari Salmela tietää, miten liikuttaa väkeä arjessa

Tuhannet hattulalaiset lapset ja aikuiset on saatu liikkumaan hyvillä ideoilla ja yhteisöllisyydellä.

Latukone työn touhussa Hattulassa
Latukone työn touhussa Hattulassa

Hattulan kunnan hiihtolatuja on ylistetty tänä vuonna varsinkin sosiaalisessa mediassa. Kunnalla on hyvä latukartta ja sujuva latujen hoitotiimi. Sen lisäksi vuosi sitten perustettu Facebook-ryhmä Hattulan hiihtoladut pitää yllä hiihtokansan yhteisöllisyyttä: latuja kehutaan, kuvia jaetaan ja viesti parhaista laduista kulkee eteenpäin.

Kunnan liikuntapäällikkö Jari Salmela on palkittu tänään valtakunnallisella KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön Arjen turvaaja -palkinnolla. Perusteluissa mainitaan, että hän on vuodesta 1986 alkaen kehittänyt Hattulan liikuntatoimea sekä kuntalaisten arjen toimintaa.

Salmelan ideoista on syntynyt jäätelöjuoksu, formulahiihto sekä multigolf. Nämä ovat vuosien aikana liikuttaneet tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia.

Jari Salmela on kehittänyt kunnan etsivää nuorisotyötä, koulu- ja vanhusten liikuntaa.

– Myös sivukylille olemme yrittäneet tarjota palveluja, vaikka resurssit ovat pienet, Salmela sanoo.

Erilaisilla hankerahoilla kuntaan on rakennettu muun muassa frisbeegolfradat, retkeilyreitit sekä talvisin nuo maakunnan parhaat hiihtoreitit.

Salmela on ollut 30 vuoden ajan mukana kansainvälisen nuorisovaihdon toimeenpanossa erityisesti Saksaan ja Portugaliin. Hän on muutenkin mukana lukuisissa yhdistyksissä.

Tänä vuonna Hattulan hiihtolatujen pysäköintipaikkoja on laajennettu ja niistä kerrotaan Facebook-sivustolla selkeästi.

Hattulassa ei haittaa, vaikka esimerkiksi hämeenlinnalaiset käyttävät latuja.

– Meillä on käytössä Panssariprikaatin kone ja reserviläiset ajavat tiiminä latuja, joten tämä on yhteinen juttu. Ja mukava, että maanomistajat ovat antaneet ajaa maillaan.

Muut Arjen turvaajat -palkinnon saajat ovat Toimistosihteeri Aila Jaatinen Pertunmaalta sekä Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.