1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Koronarokottaminen laajenee uusiin ikäryhmiin Seinäjoella ja Vaasassa – Mustasaari avasi kuntalaisille rokoteinfosivun

Seinäjoki ja Vaasa alkavat rokottaa 70-vuotiaita ja Vaasa sitä nuorempiakin Astra Zenecan koronarokotteella ensi viikolla.

koronarokote
Rokotetta otetaan pullosta
Seinäjoki ja Vaasa rokottavat nyt rokotusten piiriin tuleville nuorimmille ikäluokille Astra Zenecan koronarokotetta. Marjut Suomi / Yle

Seinäjoen terveyskeskus aloittaa vuonna 1951 syntyneiden koronarokottamisen Astra Zenecan rokotteella ensi viikolla eli 15. helmikuuta alkaen.

Korkeimpaan eli 1-riskiryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan maanantaista alkaen netin kautta osoitteesta seinajokitk.terveytesi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Myös 75-79-vuotiaiden rokotusten ajanvarauksia otetaan vastaan maanantaista lähtien.

Seinäjoen terveyskeskuksesta kerrotaan, että rokotteita on tällä hetkellä saatavissa varsin rajoitetusti. Rokotusaikoja avataan varattaviksi sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Vaasassa tiistaista alkaen

Myös Vaasan kaupunki aloittaa vuosina 1952-1953 syntyneiden, 1-riskiryhmään kuuluvien koronarokotukset 16. helmikuuta. Vaasassa alle 70-vuotiaat saava omilla terveysasemillaan Astra Zeneca adenovirusvektori -rokotteen.

Yli 80-vuotiaiden rokottamista Pfizer Comirnaty - ja Modernan Covid-19 vaccine -rokotteilla jatketaan samaan aikaan.

Ajanvaraus rokotuksiin tapahtuu puhelimitse sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan jaettuina soittoaikoina. Aikataulut ja toimintaohjeet löytyvät Vaasan kaupungin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Vaasan kaupunki tiedottaa, että kotihoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat saavat koronarokotteen kotihoidon ja kotisairaanhoidon toimesta.

Mustasaaressa rokotussivu kuntalaisille

Mustasaaren kunta on avannut koronarokottamiseen liittyvän tiedotussivun. Kunta tiedottaa sivulla rokotusten etenemisestä.

Kunnan terveyspalveluiden mukaan koronapotilaita hoitavien kunnan työntekijöiden rokotukset ovat edenneet suunnitellusti ja ikääntyneille tarkoitettujen hoivakotien asukkaat ja vanhimmat kuntalaiset ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen. Rokottamista jatketaan kotisairaanhoidossa.

Mustasaaresta kerrotaan, että yli 85-vuotiaille kuntalaisille on tarjottu rokotetta puhelimitse. Seuraavaksi hoitohenkilökunta alkaa soittaa 80–84-vuotiaille kuntalaisille. Tämän jälkeen ovat vuorossa muut 70 vuotta täyttäneet.

Mustasaaren kunnan rokotussivusto löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

Riskiryhmäläiset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on luokitellut 1-riskiryhmään kuuluviksi henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Tällaisia ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus tai vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja aikuiset henkilöt, joilla on Downin oireyhtymä.

Lue täältä lisää Ylen korona-aiheisia uutisia.

Lue seuraavaksi