1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle

Yle Kajaani ja Yle Oulu kokeilevat alueellista aamulähetystä

Kokeilu kestää puoli vuotta. Tavoitteena on tehdä yhä parempaa ja vaikuttavampaa journalismia.

Yle
Juontaja Harri Nousiainen.
Kajaanin ja Oulun yhteistä aamua juonta Harri Nousiainen.Ville Kinnunen / Yle
Harri Nousiainen haastattelee.

Yle Radio Suomessa kokeillaan nyt alueellisia aamulähetyksiä. Pohjois-Suomessa on yhdistetty Yle Kajaanin ja Yle Oulun lähetykset. Toinen kokeilualue on Häme, jossa on yhdistetty Yle Hämeenlinnan ja Yle Lahden aamuradiot.

Muutos ei koske radion maakunnallisia uutisia, jotka kuullaan entiseen malliin Yle Radio Suomessa aamusta iltaan.

Yle Kajaanin ja Yle Oulun yhteistä aamulähetystä juontaa Harri Nousiainen. Uutisjuontajana Kajaanissa on Tanja Heikkonen ja Oulussa Hanna Holopainen. Reporttereina ovat Kainuussa Arto Loukasmäki ja Pohjois-Pohjanmaalla Päivi Seeskorpi.

Pohjois-Suomen ja Hämeen alueellisten aamujen kokeilu kestää puoli vuotta. Sen perusteella päätetään aamulähetysten kehittämisestä koko maassa.

Alueellisen lähetyksen tavoitteena on saada lisää toimittajia paikallisten aiheiden pariin ja tehdä entistä parempaa journalismia.

– Olemme jo jonkin aikaa tehneet alueellisia iltapäivälähetyksiä Yle Radio Suomessa. Yhteisissä iltapäivissä olemme löytäneet uusia tapoja saada mielenkiintoisia aiheita ja yhdistää voimia, kertoo Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Yle on lisännyt maakunnallista ja alueellista palveluaan jatkuvasti. Areenassa on aloitettu suorat lähetykset paikallisista uutistapahtumista.

Yle Uutisvahdin Läheltä-palvelu tuo oman paikkakunnan uutiset suoraan älykännykän näytölle. Seuraavaksi lanseerataan täysin uusi palvelu alueellisille aiheille ja uutisille Areenassa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi