Hyppää sisältöön

Moni lukio siirsi vanhojen tanssit keväälle – Kannuksessa tanssittiin ystävänpäivän alla

Pukuloistosta ja upeista tanssikuvioista saadaan enimmäkseen nauttia huhti-toukokuussa.

Vanhojen tansseja tanssittiin tähän tyyliin Kaustisella 14.2.2020. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Tavallisesti lukion kakkosten vanhojen tanssit on tanssittu näihin aikoihin helmikuussa. Korona on kuitenkin siirtänyt useimpien koulujen vanhojen tanssit keväämmälle.

Kannuksessa lukion kakkoset juhlivat 12.2. poikkeusjärjestelyin. Tanssit pidettiin KitinVaparissa, jossa on tavallista enemmän tilaa tanssijoille ja katsojille.

Katsomoon pääsivät vain koululaiset. Muu yleisö voi seurata tilaisuutta paikallisteeveen lähetyksen ja tallenteen kautta.

Myöskään Toholammilla ei juhlaa ole jätetty väliin, vaikka tansseja ei nyt tanssitakaan. Lukion kakkoset ovat 12. helmikuuta järjestäneet muunlaista juhlintaa. Tanssit järjestetään myöhemmin.

Kokkolassa vanhojen tanssit ovat huhtikuun lopussa tai toukokuussa, Pietarsaaressa suomalaisessa lukiossa vappuaattona ja Kaustisella 12. toukokuuta.

Lukioissa on saatettu aloittaa tanssien harjoittelu jo viime vuoden puolella. Harjoitusrupeamaa on jouduttu muokkaamaan esimerkiksi Kaustisella. Tanssiharjoitukset alkoivat jo marraskuussa, mutta osa treeneistä siirretään lähemmäksi toukokuuta, jotta opit ovat vielä mielessä 12.5., kun tanssipäivä Kansantaiteenkeskuksessa koittaa.

Pietarsaaressa tanssien hiominen aloitetaan huhtikuussa. Lukiossa on varauduttu kuvaamaan tanssit, jos yleisöä ei saa tulla paikalle.

.
.