1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Valkoinen talo

Valkoisen talon lehdistöavustaja erosi – oli uhkaillut toimittajaa uran tuhoamisella

TJ Ducklo hyökkäsi sanallisesti toimittajan kimppuun, koska ei halunnut tämän tekevän juttua parisuhteestaan.

TJ Ducklo ei toimi enää Valkoisen talon lehdistöavustajana. Kuva: Chris Kleponis/ EPA

Valkoisen talon varalehdistösihteeri TJ Ducklo eronnut tehtävistään sen jälkeen, kun kävi ilmi, että hän oli uhkaillut sanallisesti naistoimittajaa.

TJ Ducklon erosta ilmoitti Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki.

Kohu sai alkunsa, kun Vanity Fair -lehti (siirryt toiseen palveluun) paljasti, että Ducklo oli käyttänyt loukkaavaa kieltä puhelussaan Politico-lehden toimittajan kanssa. Politico-lehden toimittaja oli ollut tekemässä juttua TJ Ducklon suhteesta Axios-lehden toimittajaan.

Ducklo ei halunnut juttua julki, ja hänen kerrotaan muun muassa uhanneen toimittajaa sillä, että hän tuhoaisi tämän uran. Ducklo oli puhunut toimittajalle puhelun aikana muillakin tavoin loukkaavasti ja halventavasti.

Lehdistösihteeri Jen Psaki kertoi aluksi, että Ducklo oli erotettu tehtävistään viikon määräajaksi. Sunnuntain vastaisena yönä Psaki kuitenkin ilmoitti, että Ducklo eroaa tehtävistään pysyvästi.

Ducklo julkaisi asiasta Twitter-viestin, missä hän kertoi katuvansa tekoon.

– Tiedän, että tämä oli kamalaa. Tiedän, etten voi perua sitä enää. Mutta voin oppia tästä ja toimia jatkossa paremmin, hän kirjoitti.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Mitkään sanat eivät riitä kuvailemaan sitä katumusta, häpeää ja vastenmielisyyttä, jotta tunnen käyttäytymistäni kohtaan.

Aiheesta muualla:

Vanity Fair: ”I will destroy you”: Biden aide threatened a Politico reporter pursuing a story on his relationship (siirryt toiseen palveluun)

Politico: White House press aide resigns after threatening POLITICO reporter (siirryt toiseen palveluun)