Hyppää sisältöön

Etelä-Savosta rakennetaan vetovoimaista koulutusmaakuntaa – yhteishankkeessa mukana yhdeksän oppilaitosta

Myös opiskelijat pääsevät vaikuttamaan uuden koulutusbrändin rakentamiseen.

Vaikka verkko-opinnot ovat jo yleisiä, Etelä-Savoon halutaan opiskelijoita myös ihan fyysisesti. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Chanette Härus

Etelä-Savon oppilaitosten hankkeella tavoitellaan maakunnalle lisää veto- ja pitovoimaa.

Ammattiopisto Samiedu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Mikkelin yliopistokeskus muodostavat kuuden muun oppilaitoksen kanssa Koulutusportti hankkeen, jonka päämääränä on tehdä maakunnasta vetovoimainen koulutusmaakunta.

Homman ytimenä on eri oppilaitosten yhteistyö ja asiakaslähtöiset koulutuspolut, joista toivotaan Etelä-Savon omaa koulutusbrändiä.

– Hankkeen tulokset näkyvät toivottavasti heti lisääntyvänä yhteistyönä. Polkujen luonnoksia testaillaan tämän vuoden aikana toimijoiden ja opiskelijoiden kesken, kertoo Samiedun projektipäällikkö Sini Laukkanen.

Koulutusportissa myös opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa koulutuksen kehittämiseen. Ensimmäinen opiskelijoiden fokusryhmien työpaja kokoontuu verkossa hiihtolomien jälkeen.

Vaikka verkko-opinnot ovatkin tämän päivän juttu, Etelä-Savossa panostetaan työelämäkontakteihin ja paikallisiin projekteihin, jotta opiskelijoita saataisiin houkuteltua ihan fyysisestikin opiskelemaan maakuntaan.

.
.