1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Karjalaisen kuntavaaligallup: SDP nousemassa suurimmaksi puolueeksi Pohjois-Karjalassa

Kyselyn mukaan huhtikuun kuntavaalien ehdoton voittaja maakunnassa on kuitenkin perussuomalaiset.

Kuntavaalit
Yle Pohjois-Karjalan kuntavaalitilaisuuden väkeä Valtimolla.
Karjalaisen gallupissa noin puolet äänestäjistä ei halunnut vielä ilmoittaa puolekantaansa. Kuvassa on Yle Pohjois-Karjalan kuntavaalikiertue Valtimolla syksyllä 2012.Ilona Huovinen / Yle

SDP on nousemassa Pohjois-Karjalan suurimmaksi puolueeksi, povaa sanomalehti Karjalaisen teettämä kuntavaaligallup (siirryt toiseen palveluun).

Tammi-helmikuun vaihteessa tehdyn kyselyn mukaan SDP:n kannatus on 24,9 prosenttia. Keskusta jää kakkoseksi vajaan 23,8 prosentin kannatuksellaan.

Nämä valtapuolueet eivät kuitenkaan ole tulevien vaalien voittajia. Keskustan kannatuksesta sulaa noin kuusi prosenttiyksikköä ja demaritkin menettävät yli prosenttiyksikön.

Karjalaisen maanantaina julkaiseman gallupin mukaan kuntavaalien ehdoton voittaja on perussuomalaiset, joka saa lähes 18,9 prosenttia äänistä. Lisäystä edellisistä vaaleista on luvassa yli seitsemän prosenttiyksikköä.

Myös vihreät kasvattaa ääniosuuttaa 9,7 prosenttiin ja vasemmistoliitto saa 8,1 prosenttia äänistä.

Suhteellisesti eniten kannatustaan on menettämässä kokoomus, jolle kysely lupaa 9,7 prosentin kannatusta. Myös kristilliset menettää äänestäjiään.

Huomionarvoista on, että Karjalaisen kuntavaaligallupiin vastanneista puolet ei vielä kertonut puoluekantaansa eli todella iso joukko pohjoiskarjalaisia miettii vielä, ketä lopulta äänestää.