1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Savo

Etelä-Savon taiteilijoille 125 000 euron avustukset – korona-aikana avustusten merkitys nousee

Avustuksilla Taiteen kehittämiskeskus Taike vahvistaa ammattimaisen taiteentekemisen edellytyksiä ympäri Suomea.

Etelä-Savo
Viidenkymmenen euron seteleitä
Taiken avustuksilla tuetaan muun muassa taiteilijoiden työllistymistä. Henrietta Hassinen / Yle

Taiteen kehittämiskeskus Taike rahoittaa tänä vuonna Suomen taideyhteisöjä yhteensä lähes 14 miljoonalla eurolla.

Etelä-Savossa avustuksia saivat Esittävän taiteen osuuskunta Kaukasus (30 000 euroa), Saimaan teatteri ry (20 000 euroa), Mikkelin valokuvakeskus (25 000 euroa). Suurimman avustussumman eli 50 000 euroa sai Savonlinnan kulttuurikellari ry, jonka avustus on osa viisivuotista yhteensä 250 000 euron avustusta.

Avustuksilla Taike vahvistaa ammattimaisen taiteentekemisen edellytyksiä ympäri Suomea sekä edistää taiteilijoiden työllistämistä. Etenkin monivuotisilla toiminta-avustuksilla edistetään myös kentän rakenteiden kehittymistä.

Vs. toiminnanjohtaja Susanna Kolehmaisen mukaan Savonlinnan kulttuurikellarille saatu avustus on erittäin tärkeä varsinkin korona-aikana. Yhdistys saa ison osan tuloistaan vuokraamalla tilojaan eri tapahtumille, joita ei korona-aikana voi järjestää. Avustuksen turvin yhdistys on pystynyt palkkaamaan henkilöstöä sen verran, että arki pyörii paremmin.

– Avustus ohjataan toiminnan ja tilojen kehittämiseen. Meillä on tiloissa paljon korjaus- ja kehittämispaikkoja ja olemme hankkineet myös uutta lavakalustoa, Kolehmainen sanoo.

Lue seuraavaksi