1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etätyö

Ahdistaako etätyö kotona, mikset lähtisi ulkomaille? Ylen chatissa keskusteltiin etätyön uusista mahdollisuuksista

Miten elämän voi järjestää niin, että etätöitä voisi tehdä ulkomailta? Tästä ja muista aiheista chatissa tänä iltana.

etätyö
Mikko Leppänen ja Jenna Vehviläinen.
Ylen digikirjeenvaihtaja Mikko Leppänen ja Ylen Italian-avustaja Jenna Vehviläinen.Niklas Meltio, Jenna Vehviläinen / Yle

Miltä kuulostaisi etätyö idyllisessä kylässä Italian Sisiliassa tai Intian Goassa?

Molempiin paikkoihin on virrannut etätyöläisiä koronapandemian seurauksena. Ylen toimittajat Jenna Vehviläinen ja Mikko Leppänen vierailivat kohteissa ja tapasivat ihmisiä, jotka yhdistävät työn ja unelmaloman.

Esimerkiksi Sisiliassa etätyöläiset ovat ostaneet halpoja asuntoja pikkukylistä. Leppoisan ilmaston lisäksi paikanvaihdon etuna on huomattavasti halvemmat elinkustannukset kuin kotimaassa. Voit lukea jutun täältä:

Goaan ja Sisiliaan päätyneet etätyöläiset kertovat, miten irtiotto on mullistanut elämän

Jos etätyö Suomen ulkopuolella kiinnostaa, kannattaa tänään illalla osallistua Ylen chattiin (siirryt toiseen palveluun)aiheesta!

Chatissa voi kysyä esimerkiksi siitä, miten voit itse järjestää työelämäsi niin, että pääsisit etätöihin ulkomaille. Entä häviääkö stressi automaattisesti auringon alla? Miten muuttaminen Goaan tai Sisiliaan ylipäätään onnistuu koronapandemian aikaan?

Keskustelussa ovat mukana toimittajat Vehviläinen ja Leppänen. Chatissa vinkkejä uudenlaiseen etätyöelämään antaa myös Demos Helsingin tutkija Kari Jalonen.

Tervetuloa mukaan!

Lue myös:

Läppäri kainaloon ja etätöihin etelään? Virpi Koistinen meni jo – korona lisää kansainvälistä etätyötä, mutta katso tästä, mitä riskejä siinä on

Lue seuraavaksi