1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyhätunturi

Pyhän liikekeskus ja sen vastapäinen tontti myydään Pyhätunturilla

Kemijärven kaupunginvaltuusto päättää kaupoista maanantaina.

Pyhätunturi. Kuva: Vesa Vaarama / Yle

Kemijärven kaupunki on myymässä Pyhän liikekeskuksen Pyhätunturilla, Pelkosenniemellä.

Kaupunki on tehnyt esisopimuksen kaupasta liikekeskuksen vuokralaisina olevien K-kauppaiden Keijo ja Taina Kaakkurivaaran kanssa. Kauppiaat ovat vuokranneet noin 80 prosenttia kiinteistöstä.

– Kaupungin on järkevää myydä kiinteistö pois. Kaupungilla ei ole intressiä omistaa kiinteistöä naapurikunnan puolella, liikelaitoksen johtaja Esa Pöyliö Kemijärven kaupungilta perustelee.

Kauppahintaa ei julkisteta vielä, mutta se on yli 100 000 euroa. Kemijärven kaupunginvaltuusto päättää liikekeskuksen kaupan esisopimuksen hyväksymisestä maanantaina. Kauppa on tarkoitus saada sovittua lopullisesti mahdollisesti huhtikuussa.

Pyhän liikekeskus oli julkisessa myynnissä viime syksynä.

Kauppa ja kylmäasema tien toiselle puolelle

Kaupunginvaltuusto päättää maanantaina myös liikekeskuksen vastapäisen tontin myymisestä Koillismaan Osuuskaupalle. Tontin hinta on 190 000 euroa.

– Rakennamme tontille kaupan, polttonestekylmäaseman ja sähkölatauspisteen. Tonttikauppa toteutunee lähiaikoina. Rakentamiselle ei vielä ole aikataulua, Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen sanoo.

Kemijärven kaupunki osti tontin Pelkosenniemen kunnalta vuonna 2008, kun kaupunki osallistui uuden tien rakentamiseen Pyhälle.