1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aulanko, Hämeenlinna

Hämeenlinnassa on voinut jälleen altistua koronavirukselle Aulangon kylpylässä ja ravintolassa

Scandic Aulangolla ei aiota tehdä muutoksia nykyisiin terveysturvallisuustoimiin.

Aulangolla hotelli- ja kylpyläasiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle helmikuun ensimmäisen viikonlopun aikana. Arkistokuva. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan Hämeenlinnassa on voinut altistua koronavirustartunnalle Scandic-hotelli Aulangolla ja kylpylässä. Mahdollinen altistuminen paljastui, kun koronajäljittäjät selvittivät lauantain tartuntoja.

Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua:

  • perjantaina 5.2. kello 17–22 hotellin vastaanotossa, ravintolassa ja aulabaarissa
  • lauantaina 6.2. kello 8–9 hotellin aamiaisella, kello 13–18 kylpylässa (x2 allasbaarissa asioinut) ja kello 18.30–22 hotellin ravintolassa ja aulabaarissa
  • sunnuntaina 7.2. kello 9–10 hotellin aamiaisella sekä uloskirjautuessa kello 12 aikaan

Sairaanhoitopiiri muistuttaa näissä yhteyksissä olleita asiakkaita tarkkailemaan terveydentilaansa huolellisesti kahden viikon ajan mahdollisesta altistuksen ajankohdasta ja hakeutumaan testeihin omaan terveyskeskukseensa, jos infektio-oireita ilmaantuu.

Scandic Hotelsin viestintäpäällikkö Johanna Uimonen kertoo, että Aulangolla ei aiota tehdä muutoksia nykyisiin terveysturvallisuustoimiin. Toiminta jatkuu ennallaan ja terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Edellisen kerran hotellissa ja kylpylässä kävijät altistuivat mahdolliselle koronavirustartunnalle viime vuoden marraskuussa.