1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sipoo

Sipoolaisessa Talman hiihtokeskuksessa helmikuun alussa käyneet ovat voineet altistua koronavirukselle

Sipoon kunta kertoo kriittisten päivien olleen 2., 6. ja 8. helmikuuta.

Esimerkiksi Talma Skin varustevuokraamossa käynyt on voinut altistua koronavirusmuunnokselle. Kuvituskuva. Kuva: Mikael Kokkola / Yle

Kaikkia Talma Ski -hiihtokeskuksen sisätiloissa 2.2., 6.2. ja 8.2. käyneitä pyydetään hakeutumaan koronavirustestiin.

Tämä johtuu siitä, että paikalla olleella ihmisellä on todettu koronavirus, jonka epäillään olevan virusmuunnosta. Altistus on voinut tapahtua Talma Skin sisätiloissa, kuten lipunmyynnissä, varustevuokraamossa tai ravintolatiloissa.

Sipoolaiset voivat varata ajan koronatestiin verkossa Koronabotin kautta tai soittamalla virka-aikaan Sipoon terveyskeskukseen. Muualla asuvia Sipoon kunta pyytää hakeutumaan oman asuinkuntansa kautta testaukseen.

Hiihtokeskuksessa käyneitä pyydetään myös tarkkailemaan oloaan 14 päivän ajan käynnistään Talma Skissä. Testiin kehotetaan hakeutumaan lievistäkin oireista.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireetkin saattavat liittyä koronavirustautiin.