Hyppää sisältöön

Mies manipuloi Veikkauksen peliä ja sai pelitililleen 602 000 euron voiton, kunnes jäi kiinni

Veikkaus kertoo nyt korjanneensa tietoturva-aukon.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Veikkausta huijanneen miehen törkeästä petoksesta. Kuvassa Tampereen oikeustalo. Kuva: Antti Eintola / Yle

Mies onnistui käyttämään hyväksi Veikkauksen nettipelin haavoittuvuutta ja manipuloimaan peliä. Tämän ansiosta hän voitti sievoisen summan, mutta vain hetkeksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä petoksesta 1 vuoden ja 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Rahoja hallussaan pitänyt ja niitä käyttänyt nainen tuomittiin törkeästä rahanpesusta 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Molemmat tunnustivat teot.

Rikos sai alkunsa vuosi sitten ystävänpäivänä, kun mies siirsi Veikkauksen pelitilille 10 euroa ja pelasi Veikkauksen Lootuskeno-nimistä nettipeliä. Mies onnistui manipuloimaan pelin tekemään tietoliikennepyyntöjä ja sai manipuloitua pelin palautusprosenttia.

Kun yleensä pelin palautusprosentti oli 95 prosenttia, manipulaation seurauksena pelin palautusprosentti nousi yli 500 prosentin.

Mies pelasi Lootuskeno-peliä kolmen kuukauden aikana yhteensä lähes 16 000 kierrosta, joista valtaosassa peliä manipuloitiin.

Mies muun muassa ohjelmoi komentosarjan, jolla manipulaatio onnistui. Manipulaation avulla pelatuilla kierroksilla mies sai pelitililleen yli 602 000 euron nettovoiton.

Tuomiot ovat lainvoimaisia. Veikkauksen korvausvaatimukset ovat takavarikoitujen rahojen saamisen jälkeen yli 430 000 euroa.

Tuomitulta takavarikoitiin muun muassa Tesla-henkilöauto.

Tietoturva-aukko on korjattu

Veikkaus kertoo käyneensä asian perusteellisesti läpi heti kun manipulointi tuli ilmi. Tietoturva-aukko koski vain tätä yksittäistä peliä.

– Kyseinen tietoturva-aukko on korjattu ja peli on turvallisesti asiakkaidemme pelattavissa. Selvityksen aikana peliä ei voinut pelata, tiedottaja Oskari Keskitalo kertoo.

Kyseessä oli Veikkauksen mukaan harvinainen tilanne. Haavoittuvuus ei kuitenkaan vaikuttanut muiden pelien oikeellisuuteen, eikä asiakkaiden tietosuoja Veikkauksen mukaan vaarantunut.

– Panostamme hyvin perusteellisesti tietoturvaan. Siitä huolimatta palveluun oli syntynyt aukko, jota yksi henkilö oli rikollisella tavalla käyttänyt hyväksi.

Lisätty kello 17.51 Veikkauksen kommentit.