1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Kuorma-auto, linja-auto ja henkilöauto kolaroivat Kuusamossa – kaksi kuoli

Onnettomuus tapahtui Oulu–Kuusamo-tiellä iltapäivällä kahden aikaan.

liikenneonnettomuudet
Kartta
Onnettomuus sattui 14 kilometrin päässä Kuusamon keskustasta.Henrietta Hassinen / Yle

Kuusamo–Oulu-tiellä Kuusamossa tapahtui iltapäivällä vakava liikenneonnettomuus, jossa oli mukana linja- ja kuorma-auto sekä henkilöauto. Kolarissa sai surmansa kaksi ihmistä.

Surmansa saaneet olivat syntyneet vuosina 1972 ja 2000 eivätkä olleet paikallisia.

Poliisi aikoo tiedottaa asiasta seuraavan kerran huomisaamuna. Kymmenkunta linja-autossa ollutta henkilöä vietiin tarkastettavaksi Kuusamon terveyskeskukseen. Asia vahvistetaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta Ylelle, ja siitä uutisoi myös Koillissanomat (siirryt toiseen palveluun).

Onnettomuuspaikka oli noin 14 kilometriä Kuusamosta Pudasjärven suuntaan hieman Tavelan eteläpuolella.

Onnettomuus tapahtui, kun Oulun suuntaan ajanut henkilöauto törmäsi oikealle kääntymässä olleen kuorma-auton perään. Henkilöauto ajautui siitä vastakkaisesta suunnasta tulleen linja-auton keulaan.

Onnettomuus tapahtui lähellä risteysaluetta, ja poliisin mukaan kyseessä oli suora tieosuus. Pelastuslaitokselta kerrottiin, että onnettomuushetkellä oli huono näkyvyys lumisateiden ja pöllyävän lumen vuoksi.

Valtatie 20 eli Ouluntie oli pelastustöiden ja poliisin tutkinnan vuoksi suljettuna usean tunnin ajan kello 17:ään asti. Paikalla oli käytössä kiertotie, mutta liikenne ei kuitenkaan suuremmin ruuhkautunut.

Lue seuraavaksi