Hyppää sisältöön

Espoon Otaniemen uusi paloasema rakennetaan osittain opiskelija-asuntojen alakertaan

Kasvava Otaniemi tarvitsee oman paloasemansa, koska pelastuslaitos ei ehdi nyt kuudessa minuutissa paikalle.

Otaniemeen rakennettavassa uudessa paloasemassa ja opiskelija-asunnoissa pitää käyttää pääasiallisena julkisivumateriaalina punatiiltä kuten Otaniemen vanhoissakin rakennuksissa. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Asemakaavan muutos Miestentien ja Tekniikantien kulmassa Otaniemessä hyväksyttiin tänä iltana Espoon valtuustossa yksimielisesti.

Otaniemen paloaseman rakentaminen liittyy puutteisiin pelastuslaitoksen toimintavalmiusajoissa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ei saavuta nykyisiltä paloasemiltaan Otaniemeä vaaditussa kuuden minuutin toimintavalmiusajassa.

Otaniemen lisäksi myös Matinkylään ja Espoonlahteen nousee uusi paloasema. Lisää vaadittavista pelastusajoista ja uusista paloasemista koko Uudellamaalla voit lukea täältä Paloasemat 2020 -selvityksestä (siirryt toiseen palveluun).

Otaniemessä tontti on varattu paloaseman lisäksi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle.

Paloasemalle on varattu rakennusoikeutta 1 450 kerrosneliötä ja uusille opiskelija-asunnoille 13 050 kerrosneliötä. Korkeimmat rakennusten osat saavat olla 10- ja 13-kerroksisia ja niitä reunustavat rakennukset 7-kerroksisia.

Paloasemasta tulee kaksikerroksinen ja se sijoittuu osittain asuinkerrostalon kahteen ensimmäiseen kerrokseen Miestentien varrella.

Pääasiallisena julkisivumateriaalina pitää käyttää Otaniemen ominaista julkisivumateriaalia eli punatiiltä.

Kaava-alueella sijaitsee tällä hetkellä kaksi uudehkoa kerrostaloa opiskelijoille sekä Nesteen kylmäasema, jolle etsitään Otaniemestä liikenteellisesti parempaa ja pysyvää sijoituspaikkaa.

.
.