1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uudet yritykset

Perustettujen yritysten määrä notkahti viime vuonna Päijät-Hämeessä

Uudet yritykset
Second Hand Lahti -myymälä
Kirpputoriyrittäminen kiinnosti viime vuonna ihmisiä, sillä valtakunnallisesti käytettyä tavaraa myyviä yrityksiä perustettiin lähes tuplamäärä edellisvuoteen verrattuna. Myös Lahdessa avattiin uusi kirpputoriyritys tämän vuoden alussa.Elina Rantalainen / Yle

Tilastokeskuksen mukaan Päijät-Hämeessä perustettiin viime vuonna noin viidennes vähemmän uusia yrityksiä. Koronatilanne näkyi myös Lahden seudun kehitys Ladecissa asiakasmäärän putoamisena, vaikka heidän kauttaan perustettujen yritysten määrä pysyi viime vuonna samana kuin edellisvuotena. Vaikka yrittäjiksi ryhtyneiden määrä hetkeksi putosi, loppuvuodesta yrityksiä perustettiin normaaliin tahtiin.

Yrittäminen kiinnosti erityisesti kolmikymppisiä. Valtakunnassa Uusyrityskeskusten asiakkaista iso osa oli viime vuonna alle kolmekymppisiä, mutta Lahden seudulla kolmasosa asiakkaista oli kolmekymppisiä.

Neuvonta- ja kehittämispalvelu johtaja Päivi Karttunen kertoo, että poikkeusaikana yritystä miettivät ovat halunneet käydä aikaisempaa tarkemmin läpi yrityksen taloutta.

Lue seuraavaksi