1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Riihimäen nuorisopalveluiden työntekijällä koronavirustartunta

Nuorisopalveluita käyttävät nuoret ja nuoret aikuiset eivät ole altistuneet tartunnalle.

Tartunnalle altistuneiden vähäinen määrä johtuu osittain siitä, että Riihimäen nuorisopalveluissa on noudatettu maskisuosituksia. Kuva: Toni Määttä / Yle

Riihimäen nuorisopalveluiden työntekijällä on varmistettu koronavirustartunta. Sairastunut on karanteenissa.

Lisäksi tartuntatautilääkäri on määrännyt karanteeniin kaksi muuta nuorisopalveluiden työntekijää mahdollisen altistumisen vuoksi.

Nuorisopalveluita käyttävät nuoret ja nuoret aikuiset eivät sen sijaan ole altistuneet tartunnalle nuorisopalveluiden toiminnoissa. Nuorisopalveluiden toiminta jatkuukin normaalisti koronarajoituksia noudattaen.

Koronavilkku-ilmoitus vie jatkossa testiin

Koronavilkku-sovelluksesta altistumisilmoituksen saaneet oireettomatkin henkilöt ohjataan jatkossa koronatestiin. Lisäksi THL:n uuden ohjeen mukaan myös negatiivisen testituloksen saaneet ohjataan omaehtoiseen karanteeniin.

Kanta-Hämeessä arvioidaan, että muutos lisännee testimääriä muutamalla sadalla viikossa. Johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan näin voidaan saada oireettomia positiivisia haaviin ja katkaistua jatkotartuntoja.

Ohjeistusta käsitellään maakunnan pandemiaryhmässä torstaina.

Kuuntele Takaisin Pasilaan -podcast tästä linkistä! Takaisin Pasilaan keräsi nuorten kysymyksiä koronarokotteista ja kutsui Kansallisen rokoteasiantuntijaryhmän jäsenen, infektiolääkäri Terhi Tapiaisen vastaamaan niihin!