Hyppää sisältöön

Samiedu tuo ruokapöytään enemmän luomua ja lähiruokaa – ruokahuoltopäällikkö: "Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita"

Luomun ja lähiruoan osuus tulee olemaan aluksi hyvin pientä, sillä budjetti ei salli kokonaan luomuun siirtymistä.

Samiedun ruokalassa nähdään tulevaisuudessa enemmän luomua ja lähiruokaa. Kuvituskuva. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Ammattiopisto Samiedulla panostetaan luomuun ja lähiruokaan.

Samiedun ruokapalvelut liittyy valtakunnalliseen Portaat luomuun -ohjelmaan, minkä kautta ruokailussa tulee näkymään enemmän luomua, järvikalaa ja lähituotteita. Tämä on osa uutta Samiedun brändiä, jossa panostetaan vahvasti kestävään kehitykseen.

Kokonaan luomuksi ei silti heittäydytä. Tarkoituksena on ottaa pieniä askelia kestävämmän kehityksen suuntaan, pitämällä silti huolta siitä, etteivät kustannukset nouse liikaa.

– Mahdollisuuksien ja budjetin mukaan teemme kaiken, mitä luonnon eteen voimme tehdä. Samalla haluamme tukea myös lähialueen yrittäjiä, kertoo Samiedun ruokahuoltopäällikkö **Katri Tynkkynen.
**

Aluksi luomuna ja lähituotteina ostetaan esimerkiksi puurohiutaleet, leseet ja sämpyläjauhot, joiden ostomäärät ovat vuositasolla verrattain pienet.

Maaliskuussa järjestetään teemapäivä, jolloin opiskelijoille tarjoillaan vain luomu- ja lähiraaka-aineista valmistettua ruokaa. Myös asiakkaiden uskotaan ottavan uudet vaihtoehdot hyvin vastaan.

– Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita ja kiinnostuneita kestävän kehityksen teemoista.

.
.