1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ravintolaterassit

Vaasan Sisäsataman kelluvan saunaterassin suunnittelusta päästään toteutukseen, ainakin paperilla –  toimitusjohtaja: "Aikatauluja ja yksityiskohtia hiotaan"

Koronan viivästyttämän rakennushankkeen toivotaan valmistuvan kesäksi 2022.

Näihin maisemiin nousee sisäsataman ravintola- ja saunaterassi. Kuva: Sebastian Björklund / Yle

Vaasan sisäsataman kelluvalle sauna- ja ravintolaterassille saatiin maanantai-iltana kaupunginhallituksen siunaus.

Hanketta puuhaava Bluet Oy pääsee nyt siirtymään terassin suunnittelussa askelen eteenpäin, käytännön toteutukseen.

– Nyt aletaan tehdä yksityiskohtaisempaa suunnittelua, kuten tilaratkaisuja ja mennään aina työmaasuunnitteluun asti. Toteutussuunnittelu lähtee nyt liikkeelle, sanoo Bluet Oy:n toimitusjohtaja Tytti Sirola.

Sisäsataman ravintola- ja saunaterassin piti ensimmäisten suunnitelmien mukaan valmistua jo viime vuonna, mutta koronaepidemia muutti aikataulua. Sirola toivoo, että koronarajoituksia päästäisiin vähitellen helpottamaan.

Vaasan Sisäsatamaan suunnitellun Allas-saunaterassin havainnekuva. Terassin toivotaan valmistuvan kesäksi 2022. Kuva: Bluet Oy

Tähän vuoteen 2021 Sirola ei terassia vielä lupaa, mutta 2022 on jo mahdollinen.

– Aikatauluja ja yksityiskohtia hiotaan. Tähtäin on viimeistään kesä 2022.

Ravintola- ja saunaterassiin on suunniteltu noin 400 neliötä toiminnallista pinta-alaa. Luvassa on ravintola- ja saunatoimintaa sekä lämmin uima-allas ympärivuotiseen käyttöön.

Havainnekuva Sisäsatamaan suunnitellusta kelluvasta ravintola- ja saunalaiturista. Terassihankkeeseen on suunniteltu noin 400 neliötä saunta- ja ravintolatilaa. Kuva: Bluet oy

Koronan lisäksi rakentamiseen vaikuttaa sää.

– Jos meri on täysin jäässä, emme pääse paikalle rakentamaan eli joudumme elämään jäätilanteen mukaan. Liikkeelle pyritään kuitenkin niin aikaisin kuin mahdollista.

Lue seuraavaksi: Vasta aikaisintaan vuoden päästä saunotaan Vaasan Sisäsatamassa – korona siirtää kelluvan saunaterassin rakentamista