Hyppää sisältöön

Ravintola-alalla ihmetellään erilaisia aukioloaikoja

Esimerkiksi Kainuun ja Pohjois-Savon aukioloajat poikkeavat toisistaan.

Ravintola-ala kummastelee poikkeavia aukioloaukoja. Kuvituskuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Ravintoloiden erilaiset aukioloajat ihmetyttävät alalla. Esimerkiksi Kainuun ja Pohjois-Savon aukioloajat poikkeavat toisistaan.

Kainuussa anniskelu on lopetettava kello 22, kun taas Pohjois-Savossa saa anniskella kello 24 saakka, vaikka molemmissa maakunnissa ollaan nyt epidemian perustasolla.

Esimerkiksi kajaanilaisen yökerhoyrittäjä Juha Murtoperän mielestä rajoitukset eivät ole tasavertaisia maakuntien välillä. Murtoperästä Kainuussakin pitäisi ravintoloiden saada anniskella yhtä pitkään kuin Kuopiossakin eli kello 24 saakka. Nykyiset rajoitukset kestävät kesäkuun loppuun asti.

– Pelihän ei ole reilua. Ei mennä niitten mukaan, mitä on luvattu perustason ja kiihtymistason mukaan.

Taustalla on valtioneuvoston asetuksen määräämät ravintolarajoitukset, joita on tarkasteltu viimeksi joulukuussa, silloin Kainuu oli kiihtymisvaiheessa ja Pohjois-Savo perustasolla. Helmikuussa rajoituksia päätettiin jatkaa kesään asti.

Ravintolayrittäjän arjessa pidempi aukioloaika tarkoittaisi, että esimerkiksi Murtoperä pystyisi ottamaan enemmän henkilökuntaa töihin.

– Tällä hetkellä 80% henkilökunnasta on työttömänä. En voi ottaa ihmistä tunnin takia töihin, mutta se kaksi tuntia mahdollistaisi, että liiketoiminta olisi kannattavaa.

Kajaanilainen ravintolayrittäjä Juha Murtoperä kritisoi sitä, miten koronarajoituksista on ravintoloille tiedotettu. Toimittaja Pekka Loukkola haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.