1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin Launialan koulun tulevaisuus jälleen selvitykseen – valtuusto lähetti asian yksimielisesti uudelleenarvioitavaksi

Asia on herättänyt paljon keskustelua kaupungin päätöksentekoelimissä.

Mikkeli
Launialan koulu Mikkelissä.
Esa Huuhko / Yle

Mikkelin Launialan koulun kohtalo ei vieläkään ratkennut valtuuston kokouksessa. Kaupunginvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan yksimielisesti palauttaa asian uudelleenvalmisteluun.

Asiaa perusteltiin sillä, että koko itäisen alueen varhaiskasvatuksen sekä koulupolun tilaratkaisut ja aikataulu kuin myös rahoitus halutaan arvioida uudelleen.

Kaupunginhallitus oli vielä esittänyt valtuustolle, että Launialan koulu muutetaan yhteiskäyttörakennukseksi, jonne sijoitetaan kuusi päiväkotiryhmää, yksi esikouluryhmä sekä kaksi alakoululuokkaa.

Asia on herättänyt paljon keskustelua kaupungin päätöksentekoelimissä. Aiemmin asiaa on käsitelty sivistyslautakunnassa ja kaupunkiympäristölautakunnassa, jotka nekin olivat asiasta eri mieltä keskenään.

Esimerkiksi kaupunginympäristölautakunta ehdotti helmikuussa, että Launialan koulurakennusta ei muuteta päiväkodiksi vaan koulun toiminta jatkuisi entisellään syksynkin jälkeen, kunnes itäinen uusi koulu on valmistunut.

Lue myös:

Mikkelin Launialan koulun tulevaisuus jakoi mielipiteitä kaupunginhallituksessa

Jälleen käänne Mikkelin Launialan koululle – lautakunta ehdottaa toiminnan säilyttämistä nykyisellään

Mikkelin Launialan koulurakennukseen halutaan tulevaisuudessa muun muassa päiväkotitoimintaa

Mikkelin aie rakentaa 200 lapsen päiväkoti Launialan koululle on niin epäkäytännöllinen, että jo päätöksenteosta tuli täysi sotku

Mikkelissä suunnitelmissa muuttaa Launialan koulu päiväkodiksi – alkuopetus säilyisi Launialassa

Lue seuraavaksi