1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Ylivieskassa avataan uuden kirkon ovet vapaaehtoisten voimin

Seurakunta hakee parhaillaan toista sataa vapaaehtoista esittelemään uutta kirkkoa. Se otetaan käyttöön pääsiäissunnuntaina vihkimisjumalanpalveluksessa.

seurakunnat
Ylivieskan uusi kirkko talvimaisemassa.
Ylivieskan uusi kirkko on viimeistelyä vaille valmis.Risto Degerman / Yle

Ylivieskassa valmistaudutaan parhaillaan uuden kirkon vihkiäisiin. Kirkkoherra Eija Nivalan mukaan kirkkorakennus on viimeistelyä vaille valmis, ja vihkimisjumalanpalvelusta vietetään pääsiäissunnuntaina.

Tällä hetkellä Ylivieskan seurakunta hakee vanhoja ja uusia seurakuntalaisia mukaan vapaaehtoistyöhön. Uuden kirkon myötä töitä olisi tarjolla yli sadalle vapaaehtoiselle.

– Meillä on tavoitteena pitää kirkon ovet auki kellon ympäri, aamusta iltaan. Tällä rakennetaan yhteistä kokemusta siitä, että tästäkin kirkosta tulee rakas, oma kotikirkko, Nivala sanoo.

Alunperin seurakuntalaisten oli tarkoitus päästä tutustumaan kirkkoon jo rakennusvaiheessa, mutta se jouduttiin perumaan koronan ja työturvallisuuden takia. Kirkon rakentamista on kuitenkin voinut seurata Ylivieskan seurakunnan nettisivujen kautta (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää: Avoimet ovet eivät toteudukaan Ylivieskan kirkossa – korona ja työturvallisuus torppasivat haaveet

Uusi kirkko houkuttelee kävijöitä

Ylivieskassa toivotaan, että kirkkoa voitaisiin pitää auki ympärivuorokautisesti mahdollisimman pitkään. Samalla varaudutaan siihen, että uusi kirkko herättää runsaasti kiinnostusta.

– Meillä on sellainen oletus, että kun kirkon ovet aukeaa ja koronarajoitukset pikku hiljaa höllentyy, meille on tulossa paljon ihmisiä, jotka haluavat tutustua kirkkoon.

Vapaaehtoisia tarvitaan vastaanottamaan vieraita, esittelemään kirkkoa ja avustamaan hartaushetkissä.

Nikulan mukaan vapaaehtoistyö on merkittävä osa kirkon toimintaa. Vaikka korona on rajoittanut kokoontumisia, vapaaehtoisia on tarvittu muun muassa tekstinlukijoina ja musiikkiavustajina.

– Se, että pärjäisimme ilman vapaaehtoisia, ei ole millään lailla tavoiteltavaa. Seurakunta on seurakuntalaisten yhteisö. Toki etenkin pienten seurakuntien resurssit ovat erityisen niukat, ja tarvitsemme vapaaehtoisia työvoimana. Mutta se on myös seurakunnan olemukseen kuuluva asia, Nikula toteaa.

Lue myös:

Ylivieskan uusi kirkko saa viereensä myös tuliterän kellotapulin

Lue seuraavaksi