Hyppää sisältöön

Jeppis Stadion laittaa jalkapallon olosuhteet kuntoon Pietarsaaren seudulla – seurat yhdessä hankkeen takana

Kentällä voi pelata kaikkia muita paitsi miesten A-maajoukkuepelejä. Stadionilla voi järjestää myös esimerkiksi konsertteja.

Havainnekuva 2022 kesäksi valmistuvasta stadionista. Kuva: BJ Häggblom Ab

Pietarsaaren Länsikentän paikalle alkaa kesän alussa rakentua moderni Jeppis Stadion jalkapalloa varten.

Suurprojekti valmistuu noin vuodessa, jo seuraavaksi kesäksi. Stadionille mahtuu silloin 3000-päinen yleisö neljään katettuun katsomoon. Stadionilla on myös VIP-alue.

Kenttä soveltuu kokonsa puolesta kaikkiin muihin paitsi miesten A-maajoukkuepeleihin. Koska käyttöaste halutaan mahdollisimman korkeaksi, myös konsertit ja muu toiminta ovat tervetulleita, kertoo stadionprojektin hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén.

Hankkeelle varmistui helmikuussa tärkeä rahoituslähde, kun Suomen Palloliiton hallitus päätti hakea lajin eurooppalaiselta kattojärjestöltä Uefalta stadionille 400 000 euron avustusta.

Kaupungin jalkapalloseurojen yhteisen projektin budjetti on 4,5 miljoonaa euroa. Siitä noin 10 prosenttia on omaa ja sijoittajien rahaa, 70 prosenttia rahoitetaan lainalla ja 20 prosenttia tulee erinäisinä tukina. Tarkoitus on laskea liikkeelle suunnattu osakeanti muun muassa yrityksille ja saada näin kasaan 450 000 euroa.

16.4. kello 7:51 artikkellin lisätty tieto, että hankkeen rahoituksesta 20 prosenttia tulee tuista.