Hyppää sisältöön

Jokeri-kapteeni Marko Anttila tähdittää Lumikuningatar-jääshowta taitoluistelijoiden kanssa – katso videolta, miten "Mörkö" taipuu vaakaan

Lumikuningatar yhdistää taitoluistelun, muodostelmaluistelun ja jääkiekon lajiosaamista esittäviin taiteisiin.

Marko "Mörkö" Anttila tähdittää jääshowta taitolustelijoiden kanssa – videolla hän kohtaa valmentajansa  ja kokeilee, miten taipuu vaakaan
Marko "Mörkö" Anttila tähdittää jääshowta taitolustelijoiden kanssa – videolla hän kohtaa valmentajansa ja kokeilee, miten taipuu vaakaan

Taitoluistelun, jääkiekon ja esittävän taiteen huiput kohtaavat yhteisessä suurtuotannossa, kun H. C. Andersenin Lumikuningatar-tarina tuodaan ensimmäistä kertaa Suomessa jäälle ensi vuoden tammikuussa.

Showluistelijana kappaleessa debytoi muiden muassa Jokereiden kapteeni Marko "Mörkö" Anttila.

Taipuuko Anttila vaakaan, miten polvet joustavat ja venyvätkö kylkikaaret?

– Liikkuvuus on aina ollut murheenkryyni, mutta jospa sekin tässä kehittyisi, Anttila itse summaa.

Kiekkotähti ei vielä tiedä tarkalleen, mitä hänen roolinsa jääshowssa pitää sisällään. Taitoluistimia Anttila ei vedä jalkaansa, vaan aikoo esiintyä hokkareissa. Hän paljastaa sen, että esiintyminen jännittää jo nyt enemmän kuin keskiverto lätkäottelu.

Tänään Anttila tapasi ensimmäistä kertaa taitoluisteluvalmentajansa. Jäänäytösten parissa vuosikymmeniä työskennellyt Anu Oksanen innostui arvioimaan Anttilan showluistelupotentiaalia tuoreeltaan.

– No! Meillä on ensi vuoden alkuun asti aikaa työstää asioita, Oksanen toteaa.

– Minusta on ihana nähdä, kuinka rohkeasti hän heittäytyy uusiin asioihin, myöntää heikkoutensa ja hyödyntää vahvuuksiaan, hän lisää.

Oksasella on vankkaa näyttöä jääkiekkoilijoiden opastamisesta näytösluistelun pariin. Kun Suomi isännöi jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja 2003, Oksanen teki jääshown vuoden 1995 kultaleijonien kanssa.

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari Kiira Korpi

Lumikuningatar-jääshow esitetään Tampereen uudella monitoimiareenalla, joka valmistunee tämän vuoden joulukuussa.

Kappaleen nimiroolissa esiintyy taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. Nykyisin New Yorkissa asuva entinen huippuluistelija palaa intoa puhkuen esiintymään kotiseudulleen.

– Nyt jääkiekkoilijoiden vauhti ja dynamiikka yhdistetään taitoluistelun taiteelliseen puoleen sekä muodostelmaluistelun visuaalisuuteen, enkä voi kuvitellakaan, mitä kaikkea hienoa siitä voi tulla, Korpi hehkuttaa.

Jäällä loistaa myös Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö sekä jäätanssin euroopanmestarit ja moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna Rahkamo ja Petri Kokko sekä taitoluistelija Mila Kajas. Jääkiekkoilijoista mukana ovat Marko Anttilan lisäksi Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo.

Esityspäivät ovat 1.–3. tammikuuta 2022.

Lue myös:

Harvinaiset kuvat työmaalta, jonne moni ei pääse: Kurkista, miltä MM-jääkiekon areena sekä Ilveksen ja Tapparan pukuhuoneet näyttävät nyt