1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posio

Posiolla koronarokotteen on saanut jo 80 prosenttia yli 80-vuotiaista – nyt vuoroon riskiryhmäläiset

Ajanvarauspuhelin rokotuksiin avattiin tiistaina 16. helmikuuta.

Posio
Närbild på en coronavaccinspruta. I bakgrunden syns en äldre kvinna med munskydd. Hon är inte i fokus.
Yli 80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat Posiolla maaliskuussa.Lehtikuva

Posiolla aletaan antaa koronarokotteita alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille. Heitä ovat henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto tai heillä on hoidettavana oleva syöpä, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, dialyysihoito tai happirikastin vaikean kroonisen sairauden vuoksi tai he ovat aikuisia, joilla on Downin syndrooma. He saavat Astra Zenecan rokotteen.

Nämä ryhmät voivat soittaa Posion terveyskeskuksen koronarokoteajanvarauksen numeroon 040 801 2371 ja kysyä rokotusaikaa. Numero otettiin käyttöön tiistaina ja se on auki maanantaista perjantaihin kello 9–14.

Edellä mainitulle riskiryhmälle on varattu keskiviikolle yhteensä 40 rokotetta.

– Ensi viikon rokotetoimituksen määrästä meillä ei valitettavasti ole vielä tietoa. Rokotuksia tehdään viikottain, mutta määrät vaihtelevat, palveluesimies Kaisa Varanka kunnan sote-palveluista huolehtivasta Coronaria-yhtiöstä kertoo.

Yli 80-vuotiaille lisää rokotteita maaliskuussa

Yli 80-vuotiaiden rokotuksia jatketaan Posiolla maaliskuussa, kun kuntaan saadaan lisää ikäryhmälle tarkoitettuja rokotteita eli Pfizer-Biontechin tai Modernan rokotteita. Näillä näkymin niitä tulee maaliskuussa viikolla 10.

Posion terveyskeskuksesta soitetaan 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille, kun heidän rokotusvuoronsa on.

Posiolla on tähän mennessä annettu noin 550 rokoteannosta. Rokotteen saaneet ovat hoitohenkilökuntaa ja palveluasumisyksiköiden asukkaita sekä osa kotona asuvista, 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista.

– Yli 80-vuotiaita on Posiolla noin 300 ja heistä noin 80 prosenttia on rokotettu, Varanka sanoo.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi