Hyppää sisältöön

Ruuhka puhelinpalvelussa synnytti uuden verkkopalvelun kahdessa viikossa: Kanta-Hämeen koronarokotustilanne nyt myös verkossa

Sivustolle päivitetään aina viimeisin arvio tai tieto rokotusaikataulusta ja -järjestyksestä.

Kanta-Hämeen koronarokotukset -verkkosivusto auttaa löytämään ajantasaisen tiedon omasta rokotusajankohdasta ja paikasta. Kuva: Kuvakaappaus KHSHP:N koronarokotepalvelusta

Tiedot koronarokotuksista, omasta rokotusajankohdasta ja paikasta saa nyt myös verkosta. Osoitteessa www.koronarokotuksetkantahame.fi (siirryt toiseen palveluun) on kuvattu kuntakohtaisesti THL:n määrittelemän rokotusjärjestyksen mukainen jaottelu, jonka valitsemalla saa arvion ajankohdasta, koska oma vuoro on.

Sivustolle avataan aina linkki kuntakohtaiseen ajanvaraukseen, kun rokotetta on saatavilla ja ajanvaraus mahdollista.

Sivustolle päivitetään aina viimeisin arvio tai tieto rokotusaikataulusta.

Palvelun toivotaan helpottavan puhelintiedustelujen ruuhkaa

Koronavirusrokotusten alkaminen on aiheuttanut suuren määrän kyselyjä liittyen rokotusten etenemiseen maakunnassa. Pullonkaulana on edelleen rokotteiden saatavuusongelma, ja rokotustilanne ja niiden järjestäminen elää koko ajan rokotteiden saatavuuden mukaan.

– Toivottavasti tämä sivusto löydetään, ja kantahämäläiset hyödyntävät sitä ahkerasti, jotta saisimme painetta pois puhelintiedusteluista ja muista yhteydenotoista, jotka aina vievät resurssia myös muusta palvelusta ja hoidosta, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikön ylilääkäri Tiina Merivuori tiedotteessa.

Ruuhkat puhelinpalvelussa ovat sitoneet työntekijöitä ja tekijät ovat olleet poissa muusta työstä. Esimerkiksi Päijät-Hämeessä päivystysavun puhelinpalvelu ruuhkautui koronasta kysyvien kansalaisten puheluista.

– Sivustoa kehitetään vielä jatkossakin tarpeen mukaan, mutta nyt käytössämme on yhteinen portaali juuri, kun laajempien väestöryhmien rokotukset ovat alkamassa ja tiedustelut todennäköisesti lisääntyvät entisestään, Merivuori toteaa.

Viisi prosenttia yli 16-vuotiaista kantahämäläisistä rokotettu

Rokotteiden heikko saatavuus hidastaa edelleen rokotusten etenemistä koko maassa. Tällä hetkellä Kanta-Hämeessä on rokotettu reilut 7 500 ihmistä, joka on viitisen prosenttia yli 16-vuotiaista kantahämäläisistä. KHSHP arvioi, että koko Kanta-Hämeen väestö saataisiin rokotettua kertaalleen noin viidessä ja puolessa viikossa, jos rokotteita olisi rajattomasti saatavilla.

Lue lisää: