Hyppää sisältöön

Onnettomuustutkintakeskus aloittamassa Rauman edustan karilleajon tutkinnan: "Merkittävä mahdollisuus ottaa opiksi"

Rahtilaiva sai pohjakosketuksen Rauman väylällä tiistaina, mutta pääsi omin avuin satamaan.

Rahtilaiva Timca Rauman satamassa. Kuva: Rajavartiolaitos

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan Rauman edustalla karille ajaneesta rahtilaivasta.

Alus sai pohjakosketuksen Rauman väylällä varhain tiistaiaamuna, mutta pääsi omin avuin jatkamaan matkaansa Rauman satamaan. Siellä aluksen konehuoneessa todettiin vuoto ja konehuone jäi veden alle.

Yli 200 metriä pitkä alus oli matkalla Belgian Antwerpenista Hangon kautta Raumalle. Aluksessa oli 19 hengen miehistö.

Varsinainen tutkinta todennäköinen

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo, että selvitys vaikuttaa jo tässä vaiheessa niin mielenkiintoiselta, että varsinaisen tutkinnan aloittaminen on todennäköistä.

– Oleellista on selvittää, miksi alus ajoi karille tutulla reitillä. Teemme työtä turvallisuuden parantamisen eteen. Tässä on merkittävä mahdollisuus ottaa opiksi onnettomuudesta, jossa tapahtui kunnon karille ajo, mutta vahingot eivät ole valtavia..

Pumppaus vie aikaa

Rahtialus on edelleen Rauman satamassa. Aluksessa on pieni kallistuma, mutta pelastuslaitos arvioi tiistaina, ettei vaaraa kaatumisesta ole.

Aluksen pumput saivat tiistaina hinaajan avustuksella jonkin verran vettä poistettua konehuoneesta. Myös pelastuslaitos sai pieniä pumppuja kannettua sisään konehuoneeseen, mutta isojen pumppujen käyttö ei vielä eilen onnistunut.

Pumppaus vie pelastuslaitoksen mukaan paljon aikaa.