1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupungit

Kokkotyö-säätiön konkurssin seuraus: nuorten työpajatoiminta ja kahvila Vinge jäävät tauolle Kokkolassa

Kokkolan kaupunki on turhaan etsinyt ratkaisua, jolla toiminta olisi voinut jatkua keskeytyksettä.

kaupungit
Kokkotyö-säätiön kyltti
Petri Kuikka / Yle

Kokkotyö-säätiön konkurssin sulkema nuorisokahvila Vinge ja nuorten työpajatoiminta loppuvat tai niihin tulee ainakin tauko Kokkolassa.

Kokkotyö-säätiön konkurssista jää 50 työtöntä – kierrätysmyymälät ja työpajat sulkeutunevat viikon kahden sisään

Kaupunki oli valmis jatkamaan toimintaa, mutta aikeen torppasi rahapula. Valtio rahoittaa ennakko-odotusten vastaisesti nuorten työpajatoimintaa vasta runsaan vuoden päästä.

Kaupungin nuorisotoimen oli tarkoitus pyörittää nuorisokahvilaa ja työpajoja ainakin helmikuusta heinäkuuhun, kunnes pysyvämpi ratkaisu olisi löytynyt. Nyt kaupungin omaa rahaa ei ole löytynyt, ja valtion rahaa saadaan vasta vuoden päästä keväällä.

Kaupunkiorganisaatiossa mietitään nyt mahdollisten yhteistyötahojen kanssa muita vaihtoehtoja, kertoo sivistysjohtaja Terho Taarna. Ratkaisu voi lopulta olla joko kaupunki- tai maakuntatasoinen. Taarna uskoo, että kaikki osapuolet haluavat saada toiminnalle jatkoa mahdollisimman pian.

Kokkolassa Kokkotyö-säätiön ylläpitämissä työpajoissa on tammikuussa saanut koulutukseen ja työelämään valmennusta noin 25 nuorta. Koko viime vuonna heitä oli liki 90.

Nuorten työpajoilla pyritään valmentamaan nuoria niin, että he saavat suoritettua koulutuksen pääsevät mahdollisimman hyvin koulutukseen, töihin tai muuhun palveluun tai sitten he pystyvät käymään koulunsa loppuun.

Lue seuraavaksi