1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Länsi-Pohjasta on löytynyt ensimmäinen todennäköinen virusmuunnostapaus: vahvistusta odotetaan

Länsi-Pohjan koronasuosituksia on hieman lievennetty. Alle 20-vuotiaiden harrastusryhmät ja SM-tason ryhmäkilpaurheilu sallitaan.

koronavirus
Ilmakuva Torniosta Suomen ja Ruotsin rajalla liikenneruuhka. Ihmiset jonottavat takaisin suomeen pääsyä.
Torniossa näkyy pieniä merkkejä koronaepidemian rauhoittumisesta rajaliikenteen vähentymisen jälkeen.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu yksi todennäköinen virusmuunnostapaus, josta odotetaan vielä vahvistusnäytteen tulosta.

Keskiviikkona alueella on tullut tietoon yksi uusi koronatartunta. Kuluvalla viikolla uusia tapauksia on todettu yhteensä kuusi.

Länsi-Pohjassa epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa, vaikka lähes kaikki tartunnat on onnistuttu jäljittämään eikä keskussairaalassa ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Rajaliikenteen vähenemisen vaikutuksia ei voi vielä arvioida tarkasti.

– Torniossa on pientä merkkiä tilanteen rauhoittumisesta. On kuitenkin liian aikaista vielä arvioida vaikutusta kunnolla, kommentoi sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Harrastaminen ja kilpaurheilu helpottuu

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti keskiviikkona purkaa aiemmin antamansa suosituksen, jonka mukaan kokoontumisrajoitukset koskivat myös SM-tason ryhmäkilpaurheilua.

Suosituksen purkamisella työryhmä pyrkii vähentämään harjoitteluun ja kilpailuun liittyvää ylimääräistä matkustamista.

– Urheilutapahtumat tulee kuitenkin järjestää ilman yleisöä ja koronaturvallisuusohjeita huolellisesti noudattaen, työryhmä muistuttaa tiedotteessaan.

Harrastustoimintaa koskevaa suositustaan työryhmä päivitti niin, että jatkossa ryhmämuotoiset harrastustoiminnat on sallittu alle 20-vuotiaille. Aiemmin ikäraja oli 18 vuotta.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun).

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi