Hyppää sisältöön

Pikaruokaravintolassa Pietarsaaressa ja Centrian ruokalassa Kokkolassa epäillään joukkoaltistumista koronavirukselle

Jääkiekkoseura Kokkolan Hermeksen pelaajan koronatartunta on aiheuttanut altistumisia.

Kuvituskuva. Kuva: Tomi Hänninen

Pietarsaaressa Friends & Brgrs -pikaruokaravintolassa sekä ammattikorkeakoulu Centrian ruokalassa Kokkolassa epäillään joukkoaltistumista koronavirukselle.

Pietarsaaressa koronavirukseen sairastunut henkilö on vieraillut pikaruokaketjun ravintolassa sunnuntaina 14. helmikuuta kello 19–20. Kokkolan Centrian ruokalassa altistuminen on tapahtunut maanantaina 15. helmikuuta kello 11–12.

Sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite tiedottaa, että mahdolliset altistumiset liittyvät jääkiekon Mestiksessä pelaavan Kokkolan Hermeksen pelaajan koronatartuntaan.

Kokkolan Hermeksen joukkue altistui koronavirukselle Mestiksen pelireissulla Itä-Suomessa viime viikonloppuna eli 12.–13.2.

Yhdellä pelaajalla todettu koronatartunta johti koko joukkueen eli pelaajien ja toimihenkilöiden kahden viikon karanteeniin.

Soite pyytää, että ruokalassa ja pietarsaarelaisravintolassa vierailleet seuraavat oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Soite pysyy koronaviruksen perustasolla

Keskiviikkona Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen tartunnoista liittyy Ruotsin akkutyömaan tartuntaketjuun, toinen taas jääkiekkojoukkue Hermekseen.

Alueen koronatilanne on edelleen rauhallinen ja alueellinen koronaviranomaisryhmä on päättänyt, että Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pysyykin koronaviruksen perustasolla.

Kahden viikon aikana Soiten alueella on todettu 15 tartuntaa.

Alueellisia suosituksia jatketaan maaliskuun puoliväliin saakka.

Lue myös:

.
.