1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vuokatti

Vuokatin viihdeuutiset saavat jatkoa: Aikakoneen Sani mukana suunnittelemassa viihdekeskittymää

Tuoreimmat visiot toisivat Vuokattiin lisää artisteja ja näyttelijöitä.

Vuokatti
Scen
Viihdekeskittymän suunnittelijat tavoittelevat Vuokattiin muun muassa konsertteja ja elämyksiä matkailijoille. Kuvituskuva.Satu Wikström

Vuokattiin suunnitteilla oleva viihdekeskittymä on vetänyt puoleensa uusia kiinnostuneita. Viimeisimpänä Vuokattiin on löytänyt Aikakoneesta tuttu Sani (siirryt toiseen palveluun) (Seiska), eli Saija Aartela, sekä Tuomas Keskinen, joka tunnetaan Negative-yhtyeestä, Hausmyllystä ja Technicolourista.

Viime kesänä Vuokatissa kuvattiin suosittu realitysarja Temptation Island Suomi, syksyllä Yle kertoi kuinka Vuokattiin tulee Hollywood-tason LED-elokuvastudio.

Myös Keskinen nostaa esiin audiovisuaalisuuden.

– Tietysti elokuvat ovat yhtenä osana ja tv-maailma on yhtenä osana. Yksi pilotti kuvattiin Hyrynsalmella jo viime syksynä.

Erityisesti Tuomas Keskistä kiinnostaa LED-elokuvastudio.

– Tavoitteena ovat isot konsertit ja elämykset matkailijoille. Paikalle toivotaan ulkomailta saakka isoja artisteja ja näyttelijöitä. Musiikki ja elokuvat liittyvät vahvasti toisiinsa ja siinä sivussa tietysti matkailu.

Viime kesänä Vuokatissa kuvattiin suosittua realitysarjaa Temptation Island Suomea.

Tuomas Keskinen kertoo, miksi juuri Sotkamon alue on kiinnostava viihdebisneksen kannalta. Toimittaja Joni Takalo haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi