1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pyöräily

Saimaa saa uuden pyöräilytapahtuman – Saimaa Cycle Tour tähtää kansainväliseksi suurtapahtumaksi

Tapahtuman lähtö ja maali ovat Imatralla, ja matkaa kertyy noin 285 kilometriä.

pyöräily
cykelstyre
Juho Suikkarin mukaan kisamatka taittuu nopeimmilta reilussa seitsemässä tunnissa. Maksimiaika reitin kiertämiselle on 18 tuntia. Kuvituskuva.Christoffer Westerlund / Yle

Saimaan maisemissa ajetaan ensi heinäkuussa uusi pyöräilytapahtuma.

Saimaa Cycle Tour -nimeä kantavassa tapahtumassa ajetaan noin 285 kilometriä pitkä reitti. Matka alkaa Imatralta, josta ajetaan Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan ja sieltä Punkaharjun ja Ruokolahden kautta takaisin Imatralle.

Tapahtumajärjestäjä Juho Suikkarin mukaan kyse ei ole kilpailusta, vaan tapahtuma on tarkoitettu kaikille pyöräilystä innostuneille ja fyysistä haastetta etsiville.

– Idea tapahtumaan lähti Ruotsista, jossa on järjestetty jo pitkään Vätternrundan-tapahtumaa Vättern-järven ympäri. Olen ollut siellä useamman kerran polkemassa, ja kun olen Saimaan rannoilta kotoisin, tuli ajatus, että meillä on täällä paljon hienommat maisemat, imatralaislähtöinen Suikkari kertoo.

Tapahtuma järjestetään heinäkuun toisena viikonloppuna. Reitille lähdetään perjantai-iltana 9. heinäkuuta, ja matkaa taitetaan kesäyössä. Päämatkan lisäksi on tapahtumaan kuuluu lyhyempi reitti aikuisille ja lapsille oma reittinsä.

Kansainväliseksi tapahtumaksi

Tapahtuman ruotsalaisesikuva on kasvanut vuosikymmenien aikana yli 30 000 pyöräilijän tapahtumaksi.

Kasvua tavoittelee myös Saimaa Cycle Tour. Tavoitteena on kasvaa pyöräilyn suurtapahtumaksi ja yhdeksi maailman arvostetuimmista pyöräilytapahtumista.

– Emme tietenkään voi ajatella, että kuu tulee taivaalta, kun käden ojentaa. Vaatii työtä ja aikaa, mutta sitä kohti tavoittelemme, että meillä olisi Saimaan ääressä tuhansia tai kymmeniätuhansia pyöräilijöitä pyöräilemässä, Suikkari sanoo.

Ensimmäiselle kesälle tavoitteena on 2000–2500 osallistujaa, ja ilmoittautumisia on tähän mennessä tullut reilu tuhat.

– Saimaan alue on monelle aika vieras. Sitä kautta on herännyt Suomen sisälläkin innokkuutta, että tällainen järjestetään ja ihmiset pääsevät tutustumaan Saimaan ympäristöön, Suikkari sanoo.

Hänen lisäkseen Saimaa Cycle Touria järjestää joukko pyöräilyn, tapahtumajärjestämisen ja markkinoinnin osaajia. Tapahtumaa varten on perustettu SCT Events -yhtiö.

Lue myös:

154 kilometriä pitkä uusi pyöräilyreitti kulkee halki Suomen suurimman järven – selvitimme, kannattaako sinne lähteä

Lähes 1 900 pyöräilijää varasi kyydin yhteysalukselta – Saimaan uuden pyöräilyreitin suosio ylitti odotukset moninkertaisesti

Lue seuraavaksi