1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkustajalaivat

Viking Line ja Tallink Silja aloittavat negatiivisten koronatestien tarkastamisen ensi viikolla – THL:n suositus oli odotettu

THL suosittelee negatiivista koronatestiä Suomen rajan ylittävälle matkustajaliikenteelle ensi tiistaista alkaen.

matkustajalaivat
Skylt med anvisningar för att undvika Covid-19.
Arkistokuva Viking Linen Turun terminaalista.Yle/Linda Söderlund

Suomessa operoivat varustamot edellyttävät ulkomailta Suomeen saapuvilta laivamatkustajilta negatiivista koronatestitulosta ensi tiistaista alkaen. Linjauksen on tehnyt Suomen varustamot -yhdistys.

Taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keskiviikkona antama suositus henkilömatkustajia kuljettaville yhtiöille.

Viking Linen tiedotusjohtajan Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan Viking Linella on suunnitelmat jo valmiina.

– Meidän lähtöselvityksemme henkilökunta tarkastaa koronatestitodistuksen. Ilmoitamme tästä matkustajille, ja kerromme uudesta suosituksesta myös nettisivuillamme.

Myös Tallink Silja on valmistautunut suosituksen voimaantuloon.

– Suomeen saapuvien matkustajien koronatestitodistus tarkastetaan Tallinnan ja Tukholman päässä lähtöselvityksessä tai viimeistään portilla. Automatkustajat tarkastetaan lähtöselvityksen yhteydessä, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Boijer-Svahnström korostaa, että negatiivista koronatestitulosta ei vaadita tavallisilta risteilymatkustajilta.

– Suositus ei koske suomalaisia risteilijöitä. Jos ei astu Ruotsissa tai Virossa maihin, THL:n suositus ei koske heitä. Lisäksi on muitakin poikkeuksia. Suosittelen katsomaan asiasta THL:n sivuja.

THL:n suositus oli odotettu. Varustamot ovat pitäneet THL:n ja muiden viranomaisten kanssa kokouksia jo muutaman viikon ajan.

– Testin tarkistaminen olisi viranomaisten tehtävä, mutta olemme suostuneet tähän. Toivomme sen auttavan siihen, että matkustajaliikenne voi avautua hiukan. Teemme kaikkemme sen eteen, että matkustajaliikenne olisi turvallista. Tilanne on kuitenkin aika synkkä ja vakava, Boijer-Svahnström toteaa.

Myös Tallink Siljalla on suostuttu tarkistuksiin hyvillä mielin.

– Näin toivomme, että matkustajaliikennettä voitaisiin lisätä. Etenkin, että saisimme työmatkaliikennettä avattua esimerkiksi Tallinnan ja Helsingin välillä, Nödj sanoo.

Lue lisää:

"Jos siellä on 20 matkustajaa, niin onhan se tosi surullista" – Viking Line ja Tallink Silja kärvistelevät tiukentuneissa matkustusrajoituksissa

Lue seuraavaksi