Hyppää sisältöön

Panssariprikaatissa on todettu neljä koronatartuntaa – kasarmialueella on tiukennettu maskinkäyttöä ja kahden metrin turvaväliä

Koronaeristyksessä on parhaillaan noin sata varusmiestä.

Alkuviikosta Panssariprikaatissa on ollut kaikkiaan sata varusmiestä eristyksessä. Arkistokuva. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hattulassa toimivassa Panssariprikaatissa on vahvistettu yhteensä neljä koronatartuntaa. Kaksi tartunnoista on varusmiehillä ja toiset kaksi kantahenkilökuntaan kuuluvilla.

Alkuviikosta prikaatissa on ollut kaikkiaan sata varusmiestä eristyksessä. Prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Janne Hakaniemi arvioi, että loppuviikosta eristyksissä olevien määrä vähenee noin 20–30 varusmieheen.

– Tämän vuoden puolella meillä on ollut yhteensä yhdeksän koronatartuntaa varusmiehillä.

Hakaniemi korostaa, että koronatilanteessa on tiukennettu entisestään kasvomaskien käyttöä, kahden metrin turvavälien pitämistä oppitunneilla ja muita perussuojautumisen keinoja.

– Meillä on muodostettu hyvin pieniä koulutusosastoja, joissa on maksimissaan noin kymmenen henkilöä. Nämä osastot pidetään erillään toisistaan.

Panssariprikaatissa otettiin viime keväänä käyttöön malli, jossa varusmieskoulutus jaetaan kolmeen osastoon: yksi osasto on viikon lomalla, toinen osasto on viikon varuskunnassa ja lähimaastossa ja kolmas osasto on maastoharjoituksessa esimerkiksi Hätilän harjoitusalueella.

Kaikkiaan Puolustusvoimissa on 1.1.-15.2. välisenä aikana varmistettu varusmiehillä 88 koronatartuntaa. Kantahenkilökuntaan kuuluvilla on varmistettu tähän mennessä koko maassa 20 koronatartuntaa.

Tarkennettu 18.2.2021 klo 9.02, että kaksi tartunnoista on varusmiehillä ja kaksi kantahenkilökuntaan kuuluvilla.