Koronapandemia vei Turun uimahallien vesijumpat, mutta nyt korona-ajan etäjumppia on katsottu jo yli 130 000 kertaa

Tavallisesti ohjaajat ohjaavat vesijumppia altaan laidalla, mutta korona-aikana jumpat on tehty kuivalla maalla livelähetyksinä ja jälkitallenteina.

Virtuaalijumppia löytyy Impivaaran uimahallin Facebook-sivulta jo lähes 200. Kuva: Eino Kossila / Yle

Turun kaupungin liikuntapalveluiden viime vuonna järjestämät virtuaalijumpat tavoittivat korona-aikana laajasti katsojia. Impivaaran uimahallin henkilökunta järjesti viime vuoden aikana 133 virtuaalista jumppaa, kun halli on ollut suljettuna koronan vuoksi.

Turun liikuntatoimen helmikuun kävijämääräraportin mukaan tammikuun puoliväliin mennessä videoita oli katsottu noin 130 000 kertaa ja ne olivat tavoittaneet arviolta yli 370 000 henkilöä.

Tämän vuoden puolella ohjattuja jumppia on vedetty jo yli 60 kertaa ja niitä on tarkoitus jatkaa.

– Ilman muuta jumppia tehdään niin paljon kuin vain pystytään, vaikka ne eivät vesiliikuntaa kokonaan korvaakaan, toteaa Impivaaran vastaava vesiliikunnanohjaaja Susanna Vuori.

Erityisesti ohjattuja tunteja on käyty katsomassa livelähetysten jälkeen, sillä kaikki jumpat löytyvät Impivaaran uimahallin Facebook-sivulta. (siirryt toiseen palveluun) Kaikki aikaisemmat ohjatut tunnin on katsottavissa jälkikäteen.

Katsojia on tullut myös muualta kuin Turusta

– Se on kyllä yllättänyt, että viestiä on tullut Jyväskylän ja Helsingin suunnalta, joissa lähetetään kiitoksia Turkuun jumppaohjaajille, Vuori naurahtaa.

Katsojalukujen perusteella ei tietenkään vielä voi päätellä aktiivisten jumppaajien määrää, mutta Vuori kertoo, että livelähetysten kommenttikentässä kiitellään hyvistä ohjelmasta ja esitetään toiveita tuleville tunneille.

– Kyllähän se toki erilaista on. Tavallisten jumppien välitön vuorovaikutus jää pois, mutta toisaalta kommentteja tulee vakiokävijöiltä jo jumppien aikana. Vuori kertoo.

22.2.2021 kello 10.58 korjattu otsikon lukema.