1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanta-Häme

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä arvioi jälleen kerran liikkuvan testauksen järjestämistä

Myös talvilomien perään järjestettävien tet-jaksojen siirtämistä pohditaan pandemiaryhmässä.

Kanta-Häme
Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkäri Sally Järvelä.
Johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan koronatartuntojen määrä saattaa lisääntyä talvilomien jälkeen. Hän toivookin testimäärien lisääntyvän merkittävästi nykyisestä määrästä.Ville Välimäki / Yle

Kanta-Hämeessä voitaisiin siirtää kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten tet-harjoittelut toukokuulle, jos se ei merkittävästi häiritse opetussuunnitelmaa. Maakunnan pandemiaryhmän on tarkoitus keskustella suosituksen antamisesta kokouksessaan torstaina.

– Talvilomien päätyttyä alkavat Kanta-Hämeessä tet-harjoittelut. Ei ole järkeä, että ensin koululaiset hiihtävät ja laskettelevat ympäri Suomea. Sen jälkeen noin tuhat koululaista jakaantuu ympäri maakuntaa työpaikoille, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Lisäksi pandemiaryhmä arvioi torstaina myös sitä, onko Kanta-Hämeessä tarpeellista järjestää liikkuvaa testausta. Sally Järvelän mukaan liikkuvaa koronatestausta on arvioitu aiemminkin, mutta se vaatii aika paljon henkilöresursseja. Toisaalta pitkien välimatkojen maakunnassa liikkuva testaus voi olla tarpeen.

– Meillä on pitkien matkojen päässä henkilöitä, joille voi olla selkeästi vaikeaa lähteä testiin keskuskaupunkeihin Hämeenlinnaan, Riihimäellä, Forssaan tai Janakkalaan.

Liikkuvan testauksen järjestäminen on kirjattu päivitettyyn kansalliseen koronatestausstrategiaan.

Lue seuraavaksi