1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen teatterikesä

Teatterikesän maamerkkinä ollutta Keskustorin ohjelmatelttaa ei nähdä ensi kesänä – ohjelmisto siirtyy esitettäväksi G Livelabiin

Ohjelmisto on sama kuin olisi ollut viime kesänä, kun festivaali jouduttiin peruuttamaan.

Tampereen teatterikesä
Esiintymislava teltan sisällä, miehiä kasaamassa kaiuttimia ja valoja lavalle.
Teatterikesän ohjelmateltta on palvellut 20 vuotta. Nyt edessä on vähintään välivuosi.Päivi Solja / Yle

Tampereen Teatterikesän ohjelmateltan esitykset nähdään elokuussa sisätiloissa, keskustorin laidalla olevassa G Livelabissa.

Tampereen Keskustorilla 20 vuoden ajan palvellut punavalkoraidallinen teltta on ollut Teatterikesän maamerkki. Konserteista on pidetty, mutta ongelmiakin on ollut.

Teatterikesä sanoo tiedotteessa, että asiakaspalaute Keskustorin rauhattomuudesta ja telttatilasta ei ole ollut ainoastaan positiivista, ja kritiikkiä on kuunneltu herkällä korvalla. Nyt on luvassa ainakin välivuosi torilta.

Viime kesän Teatterikesä peruuntui koronan takia. Ohjelmistoon valitut esitykset on onnistuttu siirtämään tälle vuodelle.

Ohjelmakokonaisuus on saanut nimen Teltta Lab. Esityksistä saadaan lisätietoa 18 maaliskuuta, jolloin liput tulevat myyntiin.

G Livelab lupaa tiloissaan ensiluokkaista äänentoistoa. Samoin esteettömyyteen aiotaan panostaa.

– Yksi tärkeä asia, johon haluamme tänä päivänä panostaa, on esteettömyys. Esteettömyys on huomioitu G Livelabin tiloissa erinomaisesti, ja se oli yksi monista syistä, miksi päädyimme ratkaisuun siirtää telttatunnelma sisätiloihin, kertoo Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

Tampereen Teatterikesä järjestetään tänä vuonna 2.–8. elokuuta.

Lue myös: Tampereen Teatterikesä peruuntuu tältä vuodelta

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi