1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Länsi-Pohjassa valmistellaan 60-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokottamista – virusmuunnoksesta ei vielä vahvistusta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on torstaina tullut tietoon kaksi uutta koronavirustapausta.

koronarokote
Koronavirusten tutkimista Vita Laboratoriossa
Kuvituskuva: Länsi-Pohjan ensimmäisestä todennäköisestä virusmuunnoksesta ei ole vielä saatu vahvistusta.Lotta Laakso/Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä valmistellaan 60–69 -vuotiaiden riskiryhmäläisten rokottamista. Rokotusvuorojen kyselyjä pitäisi kuitenkin välttää, koska se ruuhkauttaa palveluja.

– Asiasta tiedotetaan kuntien nettisivuilla ja paikallisessa mediassa, tiedottaa Länsi-Pohjan rokotuskoordinaatioryhmä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on torstaina tullut tietoon kaksi uutta koronavirustapausta. Virusmuunnoksesta alueella ei ole vielä saatu vahvistusta.

Tilanne pahenemassa Lapin sairaanhoitopiirissä

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila muistuttaa suositusten ja rajoitusten noudattamisen tärkeydestä.

– Koronavirustilanne on Suomessa pahenemassa, erityisesti Uudellamaalla. Tilanne on muuttumassa huonompaan suuntaan myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Koronatilanne on edelleen vaikea Ruotsin Norrbottenin alueella, hän perustelee tiedotteessa.

Lisäksi Taskila muistuttaa tapahtumanjärjestäjiä Lapin aluehallintoviraston määräyksestä, jonka mukaan Länsi-Pohjan alueella on 18. maaliskuuta asti voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus.

Tämän lisäksi Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä muistuttaa vahvasta suosituksestaan noudattaa tätä 10 hengen kokoontumisrajoitusta myös kaikissa yksityistilaisuuksissa Länsi-Pohjan alueella.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi