1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kempele

Kempeleessä tukkirekan ja kahden henkilöauton onnettomuus, Oulussa täysperävaunurekka osui aura-autoon

Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kempele
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pohjois-Pohjanmaan Kempeleessä tapahtui myöhään torstaina tukkirekan ja kahden henkilöauton tieliikenneonnettomuus, jonka seurauksena henkilöautot romuttuivat pelastuslaitoksen mukaan pahoin ja tukkirekan perävaunu päätyi kumolleen ojaan.

Onnettomuudessa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta, mutta yksi ihminen on viety jatkotarkastukseen.

Onnettomuuden seurauksena Nelostie suljettiin liikenteeltä Oulun suuntaan Kempeleen ja Limingan välillä. Liikenne saatiin aamuyöllä välillä kulkemaan.

Onnettomuus tapahtui, kun kuljettaja oli ohituskaistalle päästyään hiljentänyt vauhtia kaistalla olleen lumen vuoksi, jolloin takana tullut toinen henkilöauto oli törmännyt edellään olleen henkilöauton perään. Törmäyksen kohteeksi joutuneen auton kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan, ja törmännyt viereisellä kaistalla olleeseen tukkirekkaan. Ajoneuvot olivat matkalla pohjoiseen.

Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kertoo Oulun poliisi.

Oulussa Nelostiellä täysperävaunurekka osui aura-autoon

Nelostie on jouduttu kuitenkin sulkemaan Kemiin suuntaavalta liikenteeltä Oulussa toisen, pienemmän tieliikenneonnettomuuden takia. Kemiin suuntaava liikenne on poikki Lintulan liittymän ja Oulun liittymän välillä.

Pelastuslaitos kertoo, että aura-auto ja täysperävaunurekka olivat osuneet yhteen ohitustilanteessa. Pelastuslaitokselta sanotaan STT:lle, että rekan kuljettaja oli ollut ohittamassa aura-autoa.

Aura-auto pyörähti tiedotteen mukaan keskikaiteeseen. Kaidetta on vaurioitunut noin 20 metrin matalta.
Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Lue seuraavaksi