Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen allergia- ja astmayhdistyksessä pelätään jäsenkatoa sen kattojärjestössä tapahtuneiden epäselvyyksien vuoksi

Toistaiseksi tiedot kattojärjestön väärinkäytöksistä eivät ole näkyneet jäsenten yhteydenottoina tai eroina.

Helsingin sanomat kertoi (siirryt toiseen palveluun) viime viikolla Allergia-, iho- ja astmaliiton paisutelleen kulujaan ja muokanneen työaikamerkintöjä saadakseen mahdollisimman suuria Veikkaus-avustuksia.

Päijät-Hämeen allergia- ja astmayhdistyksessä tiedot väärinkäytöistä ei ole vielä näkynyt jäsenten yhteydenottoina tai eroina. Yhdistyksessä kuitenkin pelätään, etteivät ihmiset osaa erottaa itsenäisen yhdistyksen ja järjestön toimintaa, mikä saattaa vaikuttaa jäsenmäärään pitkällä aikavälillä.

– Puhekielessä sanotaan usein yhdistystä liitoksi. Liitto on meidän kattojärjestö, joka hoitaa valtakunnallisia käytännön asioita, kuten jäsenkirjanpidon ja suunnittelee kampanjat. Käytännössä yhdistykset ovat itsenäisiä, kertoo yhdistyksen hallituksen jäsen Terttu Seppänen.

Yhdistykselle jäsenhankinta on tärkeää, sillä sen toiminta nojaa vahvasti jäsenmaksuihin ja vapaaehtoistyöhön.

Liitto on antanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lle selvityksen tarkastuksessa tulleista epäkohdista. Ylen haastattelussa kohun keskiöön myös joutunut Allergia- ja ympäristöinstituutin entinen johtaja Kimmo Saarinen kiisti väitteet väärinkäytöksistä tiukasti.

Seppäsen mukaan tilannetta on jo korjattu muun muassa niin, että liitossa on aloittanut uusi puheenjohtaja ja hallitus.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.