1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mopot

Mopojätkien toive etenee Lopella: kikkailulle rauhoitettu suora sai varovaista peukkua lautakunnalta

Tekninen lautakunta päätti selvittää vastuut ja etsiä sopivaa paikkaa. Asia käsitellään lautakunnassa myöhemmin uudelleen.

mopot
Kolme loppilaista ysiluokkalaista seisoskelee konehallissa.
Ysiluokkalaiset Miska Aaltonen, Otto Pirttilä ja Walter Kurtz sanovat, että mopoilusuora olisi turvallinen vaihtoehto kikkailla mopolla.

Alun perin jopo-luokkalaisten yhteiskuntaopin projektista lähtenyt hanke on nyt edennyt lautakuntakäsittelyssä. Lopella selvitetään, voivatko nuoret saada mopoilusuoran.

Hankkeen puuhaajia ilahduttaa, että ajatusta ei ole tyrmätty.

– Kiva, että joku on ajatellut, että tämä olisi toteuttamiskelpoinen idea, sanoo Walter Kurtz.

Tekninen lautakunta päätti alkaa selvittää sopivaa aluetta moposuoralle ja kartoittaa myös vastuukysymykset. Selvitysten jälkeen asia tulee uudelleen teknisen lautakunnan käsittelyyn.

Mopoharrastajat perustelevat moposuoraa sillä, että muulta liikenteeltä erotetulla alueella mopoilu olii turvallisempaa eikä häiritsisi muita. Nyt kumia poltetaan usein koulujen ja kauppojen pihoissa. Sitä ei katsota suopein silmin.

– Siitä tulee äkkiä sanomista, sanoo Otto Pirttilä.

Monella mopoilijalla on kokemusta kolareista. Pojat uskovatkin, että erillinen mopoilualue antaisi mahdollisuuden harjoitteluun aikaisempaa turvallisemmin.

– Se olisi sellainen paikka, jossa voisi harjoitella kikkailua. Sitten sitä ei tapahtuisi liikenteessä niin paljon, koska se on kuitenkin vaarallista, sanoo Miska Aaltonen.

Poikia ei liiemmin harmita, vaikka asian valmisteluun menisikin niin pitkä aika, että heidän oma mopoiluikänsä voi olla jo ohi.

– Onhan sitten meitäkin seuraaville mopoilijoille joku paikka, missä voisi käydä kikkailemassa, miettii Pirttilä.

Lue seuraavaksi