1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Massatestaukset pysäyttivät työt Rauman telakalla – jatko kiinni koronatestien tuloksista

Koronatartuntojen kokonaismäärä telakalla nousi torstaina aamupäivällä yli sataan tartuntaan.

Vaikea koronatilanne hiljentää Rauman telakan. Kuva: Kasper Heimolehto / Yle

Työt Rauman telakalla seisahtuivat toistaiseksi massatestausten ja karanteenien vuoksi.

Rauman telakalla todettiin torstaina 52 uutta tartuntaa. Niiden myötä kokonaistartuntamäärä nousi torstaina aamupäivällä 106 tartuntaan. Torstain ja perjantain testituloksia ei ole vielä saatu.

Viikonloppuna päätöksiä jatkosta

Telakka-alue siivotaan ja desinfioidaan viikonlopun aikana. Uudelleen työt voivat alkaa aikaisintaan maanantaina, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Testejä tehdään telakalla nyt kaikille niille työntekijöille, joilla ei vielä ole tartuntaa.

– Toivomme, että saamme viimeisten testien tulokset lauantaina, jotta voimme päättää, miten tästä ensi viikolla jatketaan, sanoo Heinimaa.

Toimitusjohtaja pettynyt tilanteeseen

Heinimaa sanoo olevansa hyvin pettynyt ja pahoillaan, että koronatilanne on päässyt näin pahaksi, vaikka telakalla on koko epidemian aikana käyty tiukkaa taistelua viruksen leviämistä vastaan.

– Olemme olleet tyytyväisiä siihen, että olemme pystyneet jatkamaan toimintaamme, toisin kuin monet muut eurooppalaiset toimijat. Toivottavasti pystymme tähän taas ensi viikolla.

Rauman telakalla on tekeillä kaksi matkustaja-autolauttaa. Heinimaan mukaan tässä vaiheessa on vielä mahdotonta arvioida, miten tilanne vaikuttaa alusten valmistumisaikatauluun.

Lue lisää:

Rauman telakan koronarypäs hidastaa Merenkurkun uuden laivan rakentamista – "Montaa takapakkia ei voi enää tulla", arvioi Wasalinen Peter Ståhlberg

Rauman telakan koronapesäke paisuu – testeissä paljastunut yli 50 uutta tartuntaa