1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Jyväskylä onnistui koronatartuntojen taittamisessa – rajoitusten purkamista pohditaan

Kuluvalla viikolla on tartuntoja on ollut 19, kun ennätysviikolla tammikuun lopussa niitä oli 240.

Jyväskylän syksystä saakka voimassa ollut laaja kasvomaskisuositus pysyy. Kuva: Heli Kaski / Yle

Jyväskylän nopeat rajoitustoimet ja laajat karanteenit ovat onnistuneet taittamaan muutaman viikon takaisen koronatartuntojen rajun kasvun.

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on maanantaista perjantaiaamupäivään mennessä todettu 19, kun niitä ennätysviikolla tammikuun lopussa oli lähes 240.

– Tartuntapiikin ilmaantuessa kaupunki asetti laajat karanteenit sekä määräsi yläkoulut etäopetukseen. Samalla asetettiin kahden viikon sulku alle 18-vuotiaden liikuntaharrastuksiin ja suljettiin museot ja kirjastot. Nämä rajoitustoimet on voitu jo purkaa ja tulevana maanantaina pohditaan myös muiden rajoitusten ja suositusten jatkoa Jyväskylässä, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä toteaa kaupungin tiedotteessa.

Tulevana maanantaina pohditaan, voidaanko aikuisväestön liikuntaharrastuksiin liittyviä rajoituksia ja suosituksia joltain osin keventää.

Myös kirjastojen, kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin tilanteesta keskustellaan. Teatteri ja Sinfonia ovat olleet suljettuina marraskuusta asti, ja kirjaston palveluita on rajoitettu nopeaan asiointiin.

Lisäksi pohdinnassa on toisen asteen ja korkeakoulujen etäopetussuosituksen jatko sekä yksityistilaisuuksia koskevat suositukset.

Poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin kuitenkin jo nyt, että Jyväskylässä voimassa oleva laaja maskisuositus tulee jatkumaan samoin kuin ikääntyneiden asumisyksiköiden vierailusuositukset.

Lisäksi jo aiemmin on tehdyt linjaukset vammaisten työ- ja päivätoiminnan poikkeusjärjestelyistä ja ikääntyneiden päiväkeskustoiminnan suluista pidetään voimassa.